16:16, sre, 24. Apr

Na Pohorski tržnici v Pivoli bo v soboto dišalo po zeliščih





v soboto, 13. junija 2020, bo med 9. in 12. urona Pohorski tržnici v Pivoli pred Botaničnim vrtom dišalo po zeliščih. Društvo prijateljev Botaničnega vrta Univerze v Mariboru bo namreč na stojnici predstavilo semena in zeliščne napitke. Obiskovalci pa bodo lahko dobili še nasvete o gojenju, vzgoji in uporabi zelišč. Hiška zelišč bo prikazala izdelovanje trdega mila iz zelišč.

Ob 9.30 in ob 11. uri pa bodo še pripravili brezplačno tematsko vodenje po vrtu na temo zdravilnih rastlin. Zbirno mesto bo ob stojnici Društva prijateljev Botaničnega vrta.

Že drugič zapored bo na sobotni Pohorski tržnici postavljena tudi stojnica VeGeC, ki je namenjena izmenjavi knjig. V sodelovanju z Mariborsko knjižnico Maribor in ljubitelji knjig postaja knjižni sejem na Pohorski tržnici tradicionalni dogodek. Ljubitelji branja lahko prinesejo knjige; lahko jih zamenjajo, podarijo, prelistajo ali pa preprosto vzamejo domov tisto knjigo, ki jim je všeč. Na stojnici bodo na voljo vse zvrsti knjig, od otroških do zgodovinskih, poezije, kuharskih …

Ob vsem tem bo na Pohorski tržnici na stojnicah tudi stalna ponudba lokalnih dobrot.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.