14:26, pon, 8. Jul

Na poti v Črno sto vojakov, ponekod že imajo elektriko





Na poti v Črno na Koroškem, do koder so po ujmi vzpostavljene oskrbovalne pot, je danes sto vojakov Slovenske vojske, sto gasilcev in še mnogi prostovoljci, ki prihajajo na pomoč. Tam je vzpostavljen tudi intervencijski štab, ponekod so že dobili elektriko, deluje tudi zdravstvena oskrba, so danes sporočili iz intervencijskega štaba v Črni.

Intervencijski štab Občine Črna na Koroškem vodi poveljnik koroške gasilske regije Matjaž Gorenšek, ki je v Črno prispel v nedeljo zvečer s skupino devetih gasilcev z nalogo vzpostaviti delovanje štaba. Štab sestavljajo predstavniki civilne zaščite, medicinskega osebja, Gorske reševalne službe, gasilcev in drugi, so sporočili iz štaba.

Elektro službe so že vzpostavile napajanje z električno energijo na celotnem delu Črne, v Žerjavu in Jazbini, medtem ko v zaselkih Bistra, Koprivna in Topla še nimajo elektrike.

Na Slemenu je konvoj gasilcev, ki prihajajo v Črno. Vse, ki so v tem trenutku na poti čez Sleme, intervencijski štab obvešča, da morajo dati prednost konvoju gasilcev in ostalim intervencijskim službam, zato naj se s ceste umaknejo in poskrbijo, da bodo lahko službe nemoteno prihajale v Črno.

Poteka urejanje strug 

V Črni medtem že poteka sanacija in urejanje strug reke Meže in Javorskega potoka, ki sta zelo narasla in več kot dva dni poplavljala Črno z okolico. Na cestah je ogromno naplavin, na terenu so vse razpoložljive ekipe z gradbeno mehanizacijo.

Zdravstvena enota v Zdravstvenem domu Črna deluje 24 ur na dan. Tisti, ki potrebujejo pomoč, naj se oglasijo v zdravstvenem domu, če to ni mogoče, naj informacije predajo komu drugemu, prav tako naj skušajo javiti potrebe po zdravilih.

Vključili bodo domače prostovoljce

Kot so še sporočili iz intervencijskega štaba, bodo v aktivnosti za pomoč pri odpravi posledic ujme najprej vključili domače prostovoljce. Vse, ki želijo priti na pomoč iz drugih krajev, pa bodo obvestili v prihodnjih dneh, saj je treba poskrbeti za logistično podporo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.