15:32, čet, 28. Mar

Na Pragerskem potekalo že 47. Evropsko prvenstvo v univerzalnem trapu





Od četrtka, 31. maja, do nedelje, 2. junija, je na Strelišču Gaj potekalo 47. Evropsko prvenstvo v univerzalnem trapu. Na tekmovanju je sodelovalo 11 držav, z 208 športniki, med katerimi so bili tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke. 

Vir: Facebook Shooting Range Gaj - Slovenia
Vir: Facebook Shooting Range Gaj – Slovenia

V četrtek je bila ob 18. uri v veliki streliški dvorani otvoritvena slovesnost tekmovanja, ki je bila izjemno dobro obiskana in uspešno izvedena. Slovesnosti so se udeležili ugledni predstavniki, in sicer Tomaž Barada, podpredsednik Slovenskega olimpijskega komiteja, županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik organizacijskega odbora tekmovanja Igor Rakuša. Tehnični delegat FITASC, Sandro Polsinelli je uradno odprl tekmovanje.

Da je strelišče na Pragerskem eno najlepših in najkvalitetnejših strelišč v Evropi  ter da je na njem užitek streljati, so povedali tekmovalci in ga primerjali z Lonatom v Italiji.

Naš up, Tea Topolovec, je s 16 leti najmlajša med strelci. Za streljanje jo je navdušil oče Iztok Topolovec, ki je tudi njen trener in izvrsten strelec, ki prav tako sodeluje na tem tekmovanju. Tejin sponzor je Strelski center Gaj.

Na prvenstvu so poskrbeli tudi za kulturni utrip. Z akrilnimi slikami iz ciklusa Peti element se je predstavila mlada slikarka Sara. Na odprtju razstave pa je, ob saksofonu s svojo Multivizijo in s posnetki iz preteklih tekmovanj na strelišču Gaj, glasbenik in vizualni umetnik Lado Jakša na svoj način predstavil strelski šport.

Dopolnjeno 4.6.2019 ob 11:00 

Prve podeljene nagrade na prvenstvu so bile v okviru Beretta Pokala, ki so so jih podelili Igor Rakuša, član odbora FITASC in predsednik.

Organizacijskega odbora 47. Evropsko prvenstvo v univerzalnem trapu, Sandro Polsinelli, predsednik tehnične komisije za univerzalni trap FITASC in Michel Alvez, član tehnične komisije za univerzalni trap FITASC. Zmagovalec in zlata medalja LING, Edward, GBR, 196, srebrna medalja Fuentes Lopez, Mario, 195, bronasto medaljo je dobil GOULD.

Odličja so podelili gospod Igor Rakuša, Manno Roberto, Kraxner Alfred, Michel Alvez in Sandro Posinelli. Izvrsten nastop našega strelca Miroslava Podpadca, ki si je s 193 zadetki s še tremi strelci delil 7. mesto in tako močno presegel naša in svoja pričakovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.