19:29, tor, 23. Apr

Na protestih aretirali več oseb





Policija je na sobotnih protestih proti omejitvenim ukrepom na Dunaju aretirala šest ljudi. Na protestih sta bila lažje ranjena dva policista, protestniki so bili nasilni tudi do novinarjev in snemalcev. V Avstriji, kjer bo od ponedeljka veljalo zaprtje javnega življenja, so v zadnjem dnevu potrdili več kot 14.000 okužb.

Policisti so obravnavali en primer napada na novinarja

Storilca so nekaj ur po napadu prepoznali in ga obravnavali, so danes pojasnili pri dunajski policiji. Imeli pa so tudi primer protestnika, ki je skušal z laserjem zaslepiti pilota helikopterja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po ocenah policije se je na protestu, ki je potekal na pobudo skrajno desnih svobodnjakov (FPÖ), zbralo 40.000 ljudi, svobodnjaki medtem navajajo 100.000 udeležencev. Notranji minister Karl Nehammer je prepričan, da do izgredov ni prišlo zaradi dobrega dela policistov, čeprav so se na protestu zbrale različne skupine, od navadnih državljanov do neonacistov, in je na trenutke vladalo zelo napeto ozračje.

V Avstriji so v zadnjem dnevu sicer potrdili še 14.042 novih okužb, kar je za nedeljo zelo visoka številka. Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 ljudi se je povečala na 1085. V bolnišnicah je na zdravljenju 2923 covidnih bolnikov, od tega jih je 528 na intenzivni negi, to je 42 več kot v soboto.

Covid-19 je terjal še 22 življenj, v zadnjem tednu pa 309.

Zaradi hitrega širjenja epidemije je avstrijska vlada sklenila, da bo v ponedeljek začela veljati ustavitev javnega življenja. Že prejšnji teden so sicer javno življenje ustavili za vse, ki niso prebolevniki ali cepljeni.

Po prvih desetih dneh bodo ukrep zaprtja za vse proučili, 13. decembra pa se bo samodejno končalo. Zaprtje javnega življenja za necepljene pa bo veljalo še naprej.

Obenem bo v Avstriji od 1. februarja obvezno cepljenje proti covidu-19. V celoti je trenutno cepljenih 66 odstotkov prebivalcev države.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.