15:25, sob, 6. Jul

Na ptujskem izginjajo mačke. Medtem ko jih lastniki iščejo, so vse bolj glasne govorice, da naj bi za tem stal star znanec policije





V zadnjih tednih je na Ptuju in okolici izginilo več mačk. Lastniki jih iščejo, ob tem pa so vse bolj glasni, saj naj bi za izginotjem veliko mačk stal star znanec policije.

Da se je nekaj lastnikov mačk lotilo aktivnega iskanja svojih mačk, so zapisali na portalu novice.svet24.si in dodali, da je eden od njih našel v stanovanju nekega mladeniča svojo mačko, zraven pa še nekaj drugih. Lastnica druge mačke je povedala, da mačke izginjajo po blokovskih naseljih in ob tem meni, da mladenič potrebuje psihiatrično zdravljenje ter se sprašuje, zakaj pristojni ne ukrepajo. Da bi morali ukrepati menijo tudi drugi. Pravijo, da naj bi mačke jemal fant, ki naj bi bil star znanec policije in naj bi ušpičil že marsikaj. Tako naj bi tudi mačke zvabil ali vzel, nato pa naj bi jih zaprl v svoje stanovanje.

Ena od tistih, ki jim je bila odvzeta mačka, je po poročanju portala obvestila policijo in veterinarsko inšpektorico. Ta naj bi ji bila pripravljena pomagati. Na družbeenem omrežju so ustvarili še zaprto skupino, v kateri so ljudje, ki imajo podobno izkušnjo v zadnjih tednih. Tako na portalu pišejo, da je skupina ljudi odšla do mladeničevega stanovanja. Tam naj bi prišlo do prave drame. Sam naj bi tudi poklical policijo, češ da mu ljudje grozijo. Tako se naj bi zdaj ljudje spraševali, kaj se bo zgodilo. Sicer pa so za portal s ptujske policije sporočili, da ne beležijo večjega števila odtujenih mačk, da pravzaprav obravnavajo sum storitve kaznivega kaznivega dejanja zatajitve dveh mačk. Ljudem pa svetujejo, naj tatvine prijavijo, nikakor pa naj ne ukrepajo na lastno pest.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.