23:25, sob, 6. Jul

Na Ptuju delavnica o participativnem proračunu za leto 2024





V parku Ljudski vrt je bila delavnica o participativnem proračunu za leto 2024.

Predstavniki Mestne občine Ptuj so včeraj v parku v Ljudskem vrtu izvedli tretjo delavnico v nizu o participativnem proračunu za leto 2024. Zbranim so predstavili participativni proračun in možnosti za sodelovanje pri njem s podajanjem predlogov, so zapisali na PeTV.

“Občanke in občani bomo neposredno odločali o porabi dela proračunskih sredstev in na glasovanju bomo izglasovali določene projekte, ki bodo izvedeni v letu 2024. Sredstva iz participativnega proračuna so razdeljena med posamezna območja na podlagi razpršenosti prebivalstva in števila četrtnih skupnosti. V vsakem izmed štirih območjih je namenjenih 37.500,00 EUR in v skupini Mladi 25.000,00 EUR,” so zapisali.

Mestni svet Mestne občine Ptuj je s sprejetjem sklepa o potrditvi izvedbe participativnega proračuna v Mestni občini Ptuj potrdil postopek in v proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2024 zagotovil sredstva v višini 175.000,00 EUR.

V letu 2021 so v Mestni občini Ptuj pod sloganom »Moj predlog za moje mesto« prvič izpeljali postopek participativnega proračuna. Letos tretjič zbirajo predloge za projekte in svoj predlog lahko oddate do 5. maja 2023, zapišejo na PeTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.