21:45, tor, 16. Apr

Na Ptuju s predstavniki DRSI o obnovi Ormoške ceste





Ptujska županja Nuška Gajšek se je včeraj na mestni občini na temo prihodnje cestne ureditve na območju Ormoške ceste in Spuhlje sestala s predstavnikom direkcije za infrastrukturo Tomažem Willenpartom in predstavniki civilne iniciative za južno obvoznico, ki že dalj časa opozarja na neznosne razmere ob sedanji cesti.

Nuška gajšek, županja MO Ptuj
Nuška gajšek, županja MO Ptuj

Kot je po sestanku povedala Gajškova, je bil sestanek konstruktiven, naredili so korak v pravo smer in s takim načinom dela bodo v skladu z današnjim dogovorom po potrebi nadaljevali tudi v prihodnje.

Ptujska občina si po njenih besedah želi čim prejšnjo obnovo Ormoške ceste, kdaj bo do tega prišlo, pa je odvisno od več dejavnikov. Večji del investicije je na strani države, mestna občina pa bo zagotovila tudi svoj del denarja.

Willenpart je napovedal, da bodo marca na teren znova prišli geodeti in opravili parcelacijo, do začetka del pa naj bi prišlo šele naslednje leto.

Po besedah predstavnice civilne iniciative Sergeje Puppis Freebairn, od lanskih lokalnih volitev tudi mestne svetnice, danes niso dorekli nobenih konkretnih rešitev, so pa povzeli svoje prvotne pripombe ter dorekli način komunikacije in sodelovanje. Hkrati so podali nekaj novih pripomb, na katere želijo dobiti odgovore.

Sergeja Puppis Freebairn iz Civilne iniciative Zahtevamo ptujsko obvoznico
Sergeja Puppis Freebairn iz Civilne iniciative Zahtevamo ptujsko obvoznico

“Smo pa poudarili, da se zavzemamo za to, da se cesta čim prej obnovi, ker je v slabem stanju, da pa se pri tem upoštevajo tudi želje občanov. Nenazadnje bodo lastniki zemljišč tisti, ki bodo podali soglasja k posegom, določene spremembe pa bodo po besedah Willenparta lahko dosegli šele, ko bodo do njih prišli cenilci in pogajalci s strani države,” je dejala Puppis Freebairnova.

Največja bojazen prebivalcev ob cesti je, da bi obnovljena cesta služila kot podaljšek hitre ceste Ormož-Markovci-Ptuj. Kot pravi predstavnica civilne iniciative, je ta cesta že zdaj prometno preobremenjena in prehrupna, zato si želijo umiritve prometa na njej in povečanje varnosti za vse, zlasti pa za otroke.

Tomaž Willenpart, DRSI
Tomaž Willenpart, DRSI

Prebivalci naselij ob državni cesti, ki je polna tovornjakov, so že nekajkrat s protesti in občasnimi zaporami opozorili na nemogoče prometne razmere. Od države zahtevajo čimprejšnji začetek aktivnosti za gradnjo obvoznice južno od Ptujskega jezera, še pred tem pa preusmeritev tovornjakov na avtocesto.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.