17:57, čet, 28. Mar

Na Ptuju sprejem za 16 zlatih maturantov





Letošnji ptujski zlati maturanti prihajajo z več srednjih šol. Sedem jih je z Biotehniške šole Šolskega centra Ptuj, trije iz Ekonomske šole Ptuj, eden z Elektro in računalniške šole Ptuj, trije s Strojne šole Ptuj ter dva zlata maturanta z Gimnazije Ptuj, ki sta opravila splošno maturo. Za vse so na Mestni občini Ptuj danes pripravili svečan sprejem ter jim podelili priznanja in nagrade.

Danes je županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek sprejela zlate maturante ptujskih srednjih šol in izrazila tako veselje kot ponos, da so uspešno zaključili srednješolske programe. Ne nazadnje so v tem izrednem letu zaključili srednjo šolo in z odliko opravili tudi maturo.

V imenu vseh maturantov je na sprejemu spregovorila Lea Žunkovič z Biotehniške šole Šolskega centra Ptuj. Izpostavila je, da sam sprejem pomeni vsem veliko čast. Opisala pa je tudi svojo zlato pot, saj je bila vsa leta odlična.

Med tistimi, ki so na maturi dosegli največ točk, je Nino Hojnik s Strojne šole Ptuj. Poudaril je, da so tudi med epidemijo dobili na šoli ustrezno spodbudo in podporo profesorjev.

Zlati maturanti pa že razmišljajo o nadaljevanju šolanja na fakultetah. Nekateri bodo ostali v bližini in se šolali v bližnjem Mariboru, nekateri pa bodo odšli tudi v Ljubljano. Naši sogovorniki menijo, da se bodo po končanem šolanju vrnili v domače okolje. Tako npr. Iris Vidovič ostaja na študijski poti v Ptuju.

Mihaela Drofenik, ki je prav tako zaključila biotehniško šolo, pa nadaljuje študij v Ljubljani, a je prepričana, da se bo po študiju vrnila v rodni Ptuj.

Tudi tako bo z nekaj spodbude z občine možno, da ti, na katere so zdaj ponosni, ne bodo s svojim znanjem zbežali, ampak bodo v prihodnosti ustvarjali nov, boljši jutri in poskrbeli za razvoj Ptuja z okolico.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.