01:30, čet, 4. Jul

Na Ptuju že 12. dobrodelna Obarjada





To soboto, 18. februarja, bo na trgu Minoritskega samostana na Ptuju znova dišalo po kurji obari. Lions klub Ptuj že 12. leto zapored organizira največji, humanitarni, družabni, karnevalski dogodek kulinarike, Lions Obarjada 2017. Tekmovalo bo 24 ekip iz Podravja, Pomurja in Obsotelja.

obarjada novinarska 2017

Več kot 5000 ljudi, 400 brezplačnih obrokov in tekmovanje v kuhanju obare z namenom pomagati je dogodek, ki daje dobrodošlico Kurentovanju. Obarjada tako že tradicionalno poteka na pustno soboto.

Lions klub Ptuj seveda to prireditev organizira z namenom pomagati. Letos bodo vsa zbrana sredstva namenili za nakup opreme za razdelilnico hrane na Ptuju, nakup avtomobila za razvoz hrane in šolanje nadarjenih otrok iz socialno šibkih družin. Kljub temu, da je dogodek dobrodelno obarvan, pa gre tudi za družabni dogodek, ki pritegne več kot 5000 ljudi. Obarjada pa je tudi dogodek, s katero Ptuj postaja še bolj prepoznaven in boljši.

Obarjada 2016; FOTO: kurentovanje.net
Obarjada 2016; FOTO: kurentovanje.net

Tudi letošnja Obarjada sovpada s pričetkom Kurentovanja na Ptuju, zaradi česar si na trgu Minoritskega samostana obetajo še večjega obiska. “Več nas je, bojše bo,” so prepričani organizatorji. Zaradi Etno pustne povorke bo skozi mesto pretok ljudi namreč nekoliko večji, nekateri pa se bodo zagotovo ustavili tudi v Minoritskem samostanu. Za naziv, kdo je skuhal najboljšo kurjo obaro, se bo letos potegovalo kar 24 ekip.

Naj humanitarna stojnica

V okviru letošnje 12. Obarjade pa bodo prvič, ob najboljši obari, izbirali tudi Naj humanitarno stojnico. Ta naslov bo pripadel stojnici, ki se bo ob zbranih sredstvih, izkazala tudi z urejenostjo in ostalo kulinarično ponudbo.

Projekt Donirana hrana tudi na Ptuju

Letošnja Obarjada je toliko bolj posebna, saj bodo s tem dobrodelno, družabnim in kulinaričnim dogodkom, naznanili začetek projekta Donirana hrana na Ptuju. Gre za projekt s katerim po zaprtju trgovin vsak dan prevzemajo hrano in jo dostavljajo prejemnikom v zbirne centre, razdelilnice in socialne ustanove. Projekt izvajajo že v 23. mestih po Sloveniji, s pridružitvijo najstarejšega slovenskega mesta k projektu, pa se številka poveča na 24 mest.

V projektu Lioni sodelujejo s trgovskimi družbami Mercator, Spar, Tuš, Leclerc, dogovarjajo se tudi z Lidlom in Hoferjem, sicer pa so prejemniki različni glede na kraj. S projektom Donirana hrana so lansko leto zbrali več kot 270 ton hrane.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.