15:23, sob, 6. Jul

Na razpis za glavnega inšpektorja za delo prispelo šest prijav





Na razpis za glavnega inšpektorja na Inšpektoratu RS za delo se je do izteka roka 31. julija prijavilo šest kandidatov, so za STA povedali na ministrstvu za javno upravo. Več informacij o tem, kdaj bi lahko bil znan končni izbor kandidata oziroma kandidate za razpisani položaj, pa v tem trenutku še niso mogli podati.

Kot so še opozorili na ministrstvu, obstaja možnost, da zato, ker se je rok za prijavo na razpis, ki ga je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavilo 14. julija, iztekel v ponedeljek, danes ali v sredo prispe še kakšna vloga po priporočeni pošti.

Trenutno vodi inšpektorat vršilka dolžnosti

Inšpektorat za delo od 15. junija kot vršilka dolžnosti vodi Katja Čoh Kragolnik, potem ko je vlada s funkcije razrešila dotedanjega vršilca dolžnosti Luko Lukića.

Kot so tedaj pojasnili na inšpektoratu za delo, se je ta za odhod s funkcije po pogovoru z ministrom za delo Luko Mescem odločil sam, k temu pa dodali, da je Lukić svoje delo opravljal uspešno.

Vlada je Lukića imenovala za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja v Inšpektoratu RS za delo sredi septembra lani, ko je s položaja razrešila Jadranka Grlića, ki je po štirih letih vodenja inšpektorata lani avgusta po razkritju več primerov izkoriščanja tujih delavcev in kritik na račun dela inšpektorjev odstopil.

Čoh Kragolnik je do zasedbe položaja vršilke dolžnosti opravljala delo delovne inšpektorice na območni enoti Maribor in je bila hkrati tudi sindikalna zaupnica zaposlenih na inšpektoratu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.