14:51, pet, 29. Mar

Na razpis za novega direktorja Energetike Maribor prispelo pet vlog





Na razpis za novega direktorja Energetike Maribor, ki se je iztekel v petek, je do predpisanega roka prispelo pet vlog. Kot je za STA pojasnil predsednik nadzornega sveta omenjenega javnega podjetja Damijan Škrinjar, se bodo nadzorniki ta teden seznanili z vlogami in določili datum pogovorov s kandidati, ki izpolnjujejo vse razpisne pogoje.

Razpis za mesto direktorja je bil objavljen 6. januarja, potem ko se je moral s čela družbe konec novembra zaradi visokih cen ogrevanja posloviti dolgoletni prvi mož Alan Perc. Kandidati so morali prijave z vizijo programa dela, razvojno usmeritvijo, svojo vizijo vodenja in organiziranja dela družbe posredovati v osmih dneh.

Kot so nadzorniki predvideli v razpisu, je lahko za direktorja Energetike Maribor imenovana oseba, ki ima poleg splošnih zakonskih pogojev najmanj visoko strokovno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih ter sposobnost za vodenje in organiziranje del.

Novi direktor bo imenovan za petletno mandatno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja, začasno pa je na to mesto sedel direktor holdinga mariborskih javnih podjetij Andrej Rihter.

Perc po ocenah mariborskega župana Saše Arsenoviča ni zagotovil ustrezne rešitve za znosnejše cene ogrevanja, poleg tega pa Perc kljub uspešnemu 12-letnemu vodenju Energetike Maribor po ocenah župana ni poskrbel za različne energetske vire, tako da je ogrevanja odvisno skoraj izključno od plina.

Medtem že nekdanji direktor se je ob odhodu odzval z besedami, da na gibanje cen plina na svetovnih trgih nima nobenega vpliva. Kot je pojasnil, naj bi županu že oktobra pojasnil, kaj se bo zgodilo s cenami novembra in decembra, medtem ko naj bi se razmere po novem letu zaradi sklenjenega zakupa že umirile.

Na pomoč najranljivejšim prebivalcem Maribora zaradi visokih cen ogrevanja je priskočila občina z energetskimi vavčerji v višini 15 evrov. Ti sicer še niso zaživeli v praksi, po napovedih pa bosta do konca meseca pripravljena koncept in enotna vloga zanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.