14:44, pet, 29. Mar

Na Ruškem Pohorju policisti našli napeljano bodečo žico, 50-letnik kazensko ovaden





Policisti Policijske postaje Ruše so 5. julija 2020, okoli 10. ure obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314. čl. Kazenskega zakonika.

FOTO: PP Ruše

Z ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je takrat še neznani storilec, v noči iz 4. na 5. 7. 2020, na Martnici na območju Ruškega Pohorja, preko priljubljene pohodniške gozdne pešpoti, za ovinkom in za gostejšim rastjem, med dvema drevesoma zavezal gradbeno PVC mrežo, na vrhu katere pa je napeljal še bodečo žico.

S tem dejanjem ogrozil morebitne pohodnike ali tekače, pa tudi kolesarje, ki nemalokrat uporabijo to pešpot za kolesarski spust, ki bi se lahko ob trčenju v oviro huje poškodovali. Tokrat k sreči poškodovanih ni bilo.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je storitve dejanja osumljen 50-letni Rušan, ki so ga policisti že kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Seveda pa policisti preverjajo ali je osumljenec nemara vpleten tudi v druga podobna, na Pohorju že obravnavana, kazniva dejanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.