14:18, pet, 19. Apr

Na skupščini Nigrada tudi o novih nadzornikih





Na skupščini mariborskega komunalnega podjetja Nigrad 24. avgusta bodo v skladu z dopolnjenim dnevnim redom glasovali tudi o dveh novih članih nadzornega sveta, potem ko junija odstopil Matevž Slapničar, nedavno pa tudi njegov predsednik Branko Halužan. Mariborska občina je pripravila svoj predlog, a tudi DUTB zahteva svoje predstavnika.

FOTO: Nino Verdnik
FOTO: Nino Verdnik

Mestna občina Maribor je vložila zahtevo za dopolnitev dnevnega reda, v kateri za naslednja štiri leta na mesti nadzornikov predlaga Boštjana Štuheca in Matjaža Mihelaka. Vendar pa je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je nekaj manj kot četrtinski lastnik Nigrada, vložila svoj predlog, da skupščina za nadzornico imenuje Polono Pergar Guzaj.

Nigradov nadzorni svet šteje šest članov, nedavno pa se je ob imenovanju novega v.d. direktorja Matjaža Krevlja postavljalo vprašanje legitimnosti njegovega izbora, saj sta zanj glasovala le sedanji podpredsednik nadzornega sveta Igor Muhič in še en predstavnik občine Mitja Hasaj, medtem ko sta predstavnika delavcev pred glasovanjem sejo zapustila.

Krevelj je že deveti šef Nigrada v času županovanja Andreja Fištravca. Predstavniki zaposlenih so zato opozorili na nesprejemljivost tako pogostih menjav na čelu družbe, kar da negativno vpliva na poslovanje družbe.

Mariborska občina pa je v danes objavljenem dopolnjenem predlogu za skupščino predlagala tudi preoblikovanje podjetja iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Tistim delničarjem, ki bi takšnemu predlogu nasprotovali, bi v skladu z zakonom o gospodarskih družbah pripadla primerna denarna odpravnina v zameno za njihov poslovni delež.

Večinski, skoraj 57-odstotni lastnik Nigrada je Mestna občina Maribor, nekaj manj kot 25 odstotkov pa ima v lasti DUTB. Dobrih sedem odstotkov je v lasti Energetike Maribor, preostanek pa je večinoma v lasti okoliških občin.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.