16:37, pet, 29. Mar

Na slovenski osnovni šoli prišlo do zastrupitve, kriva naj bi bila šolska malica





Do zastrupitve s hrano naj bi prišlo na ljubljanski OŠ Livada, poroča portal 24ur.com, kjer zapišejo, da se je več učencev zastrupilo s pašteto, ki so jo dobili za malico. Kot jim je povedal ravnatelj osnove šole, je šlo za pakirane paštete, ki so jih na osnovno šolo dobili preko dobavitelja šolske prehrane.

Ravnatelj OŠ Livada Goran Popović je za portal 24ur-com povedal, da so pri delitvi malice zaposleni takoj opazili, da je pašteta pokvarjena. Zato so nemudoma prenehali z deljenjem malice in tiste učence, ki so pašteto že zaužili, pozvali, naj jo prenehajo jesti. Kljub hitri ukrepanju pa so trije učenci potožili, da jih boli trebuh, še navedejo in zapišejo, da so zato zaposleni poklicali njihove starše, ki so svoje otroke odpeljali domov.

Veljaven rok uporabe

Ravnatelj jim je povedal, da ne ve, kako se je napaka lahko zgodila, saj so imele zapakirane paštete rok trajanja do leta 2024.  Na OŠ so o dogodku obvestili tudi njihovega dobavitelja, ki odgovornosti za pokvarjeno pašteto nočejo prevzeti, saj je imela ta še veljaven rok uporabnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.