10:16, pet, 29. Mar

Na sojenju razkrili, da je osumljenec v dopinški aferi, zdravilo na črno vbrizgal tudi mladostniku





Na sojenju Igorju Šalamunu in Borisu Špesu, obtoženima omogočanja dopinga v atletiki, Večer poroča, da sta pričala rekreativni tekač iz Pomurja in mati rekreativnega metalca kladiva, ki je dobil zdravilo na črno.

FOTO: Pixabay.com

Trener atletike Igor Šalamun in rekreativni tekač Boris Špes, ki jima v Mariboru sodijo zaradi omogočanja dopinga v atletiki, na zatožni klopi še vedno molčita zapišejo pri časniku ter dodajo, da se po njihovih informacijah nameravata zagovarjati šele, ko bo pred sodnico stopila ključna priča, hrvaška atletinja Danijela Kuna, zaradi katere sta pristala v kazenskem postopku. Potem ko je Kuna aprila 2017 zmagala na maratonu v avstrijskem Linzu, a bila diskvalificirana, ker je zaradi prepovedane substance darbepoetin padla na dopinškem testu, je namreč izdala, da sta jo s sporno snovjo oskrbovala Šalamun in Špes.

Ženska pripeljala k Špesu 15-letnega sina

Kot še zapišejo so ju policisti aretirali 3. aprila 2018. Dan kasneje pa so odšli tudi k ženski iz Velenja, ki je jeseni 2017 k Špesu pripeljala svojega, takrat le 15-letnega sina, da mu je vbrizgal snov za dvig železa v krvi. Velenjčanka naj bi bila prepričana, da je Špes zdravnik, ko pa je od policistov izvedela, da ni tako, je proti Špesu podala ustno kazensko ovadbo.

Sojenje se nadaljuje julija

V sodni dvorani pa je ženska pojasnila, da je sina, nekoč rekreativnega atleta, k osumljenemu, pripeljala zaradi slabokrvnosti. Še pred tem je najstnika peljala k zdravniku. Ugotovilo se je, da ima prenizko vrednost železa v krvnem serumu, a mu zdravnik ni predpisal nobenih zdravil, pač pa je priporočil le nakup vitaminov. Ker so se težave pri sinu stopnjevale, je na koncu končala pri Špesu. Verjela je podatku, da je zdravnik, in tako svojega sina dvakrat odpeljala k njemu. Petnajstletniku je Špes injiciral iropren in za dva obiska računal 70 evrov. Velenjčanka se je prejšnji teden na sodišču spominjala, da je imel sin po prvi dozi rahlo vrtoglavico, po drugi pa ni tožil o nobenih težavah, še zapišejo pri Večeru. Sojenje se sicer nadaljuje 9. julija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.