18:20, sre, 28. Avg

Na sojenju za pomoč pri umoru tokrat zaslišana znanka obdolženega





Na ptujskem sodišču se je v torek in danes nadaljevalo ponovljeno sojenje Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru Kidričana Andreja Kirbiša februarja 2022. Danes je med drugim pričala znanka obdolženega, s katerim je prijateljevala zadnje mesece in je z njim preko telefona komunicirala tudi na večer, ko je prišlo do umora.

Kot je priča povedala senatu pod vodstvom sodnice Nike Brumen, je Slodnjaka spoznala, ko je ta urejal zavarovanje za njeno hči, zadnjih nekaj mesecev pa sta si občasno dopisovala preko različnih telefonskih aplikacij. Tako je bilo tudi 17. februarja 2022, ko je prišlo do umora Kirbiša. Slednjega ni poznala, tudi o samem dogajanju v zvezi z njim ne ve nič, je tudi tokrat izpovedala sodišču. Je pa potrdila, da sta si dopisovala na večer umora, pri čemer naj bi prvo sporočilo poslala ona njemu, Slodnjak pa ji je odgovoril, da se pravkar pelje mimo njene hiše in da vidi luč. Takšno dopisovanje da je bilo po njenih besedah nekaj običajnega za njiju. Ob tem je pojasnila, da sta bila zgolj znanca, da pa po njenem mnenju o kakšni intimni zvezi ne bi mogli govoriti.

Zatrdila je tudi, da se obdolženega ne boji

Informacije o tem, da naj bi bil Slodnjak zaradi umora pridržan, so jo, kot je povedala, zelo presenetile, zato ga je o tem tudi povprašala preko sporočil, pozneje pa si nista več dopisovala. Priznala je, da jo je nekoliko stisnilo, ko so jo kriminalisti na zaslišanju povprašali, če morda meni, da jo je Slodnjak zgolj izkoristil za alibi, a hkrati zanikala, da bi ji skušali vsiliti takšno mnenje ter da danes ne misli več, da bi jo Slodnjak izkoristil. Zatrdila je tudi, da se obdolženega ne boji.

Na sodišče so znova vabili moškega albanskega rodu, ki je bil posrednik pri posojilu umorjenega obtoženemu, a se vabilu ni odzval.

Sojenje se je že tretjič začelo na novo

Slodnjaku tožilstvo pripisuje naročilo umora Andreja Kirbiša, ki ga je še vedno neznani storilec februarja 2022 ustrelil na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci. Umorjenega, ki je od njega terjal izplačilo dolga, naj bi namreč z zvijačo zvabil zvečer na ta osamljen kraj. Truplo sta tam našla domačina, ki sta tisti večer s traktorjem peljala gnoj na deponijo. Sojenje se je že tretjič začelo na novo. Prvo sojenje, ki se je februarja lani začelo pod vodstvom Katje Kolarič, je bilo po več obravnavah prekinjeno, saj je senat zaradi ugotovitve, da je v spisu dokaz, ki tam ne bi smel biti, predlagal svojo izločitev, predsednica sodišča pa je zaradi obstoja tehtnih razlogov predlogu ugodila. Drugi poskus sojenja je propadel po tistem, ko se je zaradi premestitve na drugo sodišče iz primera izločila sodnica Bernarda Galun. Sojenje pred novim sodnim senatom se je začelo konec maja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.