11:20, čet, 28. Mar

Na strehi nakupovalnega centra odprli 1000 kvadratnih metrov veliko drsališče





V ljubljanskem nakupovalnem centru Aleja so v okviru priprav na praznično obdobje ta teden na strehi odprli 1000 kvadratnih metrov veliko drsališče, pri čemer so poskrbeli tudi za šolo drsanja, v petek so prižgali še zadnje lučke, decembra pa so na obisk povabili Miklavža in Božička. Direktor Toni Pugelj je z obiskom centra zadovoljen.

Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani ta teden izpostavil Pugelj, je bil obisk drsališča lani tako dober, da so se odločili, da ga letos povečajo za 40 odstotkov na 1000 kvadratnih metrov, vzpostavili pa so tudi 140 metrov dolgo ledeno stezo.

Na drsališču, ki bo obratovalo vse do konca leta, v primeru povpraševanja pa lahko tudi v januarju, bo na voljo izposoja drsalk, čelad, hokejskih palic in paka, najeti ga bo mogoče za rekreacijo, poskrbeli pa so tudi za šolo drsanja. Drsališče bodo za športne dneve izkoristili tudi šole in vrtci, je povedal Pugelj.

V Aleji so se odločili še za posebno kampanjo Lej, čudeži res obstajajo, v okviru katere so uredili notranjo in zunanjo dekoracijo z več kot 300.000 prazničnimi lučkami. Notranje so prižgali 18. novembra, zunanje v petek.

Kot je izpostavil prvi mož Aleje, pri odločitvi za praznično osvetlitev kljub energetski krizi niso oklevali, saj so “lučke pomemben element v tem času, sploh novembra, ko se vse skupaj začne”. Pozitivno vplivajo na počutje obiskovalcev in najemnikov, je argumentiral in dodal, da strošek praznične osvetlitve predstavlja 0,1 odstotka celotnega stroška obratovanja centra oz. 800 evrov.

V prazničnem obdobju bodo imeli tudi božično-novoletni sejem, pripravili bodo še več dogodkov in aktivnosti, obiskala jih bosta tudi Miklavž in Božiček.

Pugelj je spomnil še, da se je Aleja odprla v koronskem času, da je bila prvo leto v novoletnem času odprta samo par dni, leto pozneje pa so njihovi kontrolorji v center spuščali le potrošnike z dokazili PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Letos bodo tako praznični čas prvič speljali normalno.

S trenutnimi trendi – s črnim petkom se je začelo božično-novoletno nakupovanje, že konec tedna pred tem pa je bil v Aleji dobro obiskan – je sicer zelo zadovoljen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.