14:36, tor, 23. Apr

Na Studence tik ob Dom pod gorco prihaja prašičja farma





Portal Večer poroča, da bodo na kmetijskem zemljišču čez cesto Doma pod gorco bodo od marca na prostem gojili okrog 50 krškopoljskih prašičev.

Aleksander Jovanović, zastopnik lastnice zemljišča, 81-letne Angele Šerbec, je za Večer povedal, da se zavedajo, da sosednje niso najbolj navdušeni, a poudarja, da imajo vsa potrebna dovoljenja, prav tako za rejo prašičev.

FOTO: pekrski-pujski.si/

Na spletni strani pekrski-pujski.si zapisali: “Marca 2022 pričnemo z vzrejo te avtohtone slovenske pasme. In tako prihaja čas, ko bomo na mize lahko postregli vrhunsko lokalno pridelano meso in mesne izdelke iz domačega okoliša.”

Šerbčeva je občini že večkrat predlagala spremembo namembnosti zemljišča, a občina za to naj ne bi izkazovala posluha, zapišejo na Večeru in dodajo, da če ne more biti tukaj nič drugega kot kmetija, bodo delali to, kar znajo. Jovanović je pojasnil, da gre za kmetijo njegovega prijatelja, ki je pred leti umrl in po njegovi smrti je ostala sama. Od tedaj ji pomaga. Ima 350 evrov pokojnine in s tem ne more preživeti.

Sosedje so sicer mnenja, da prašičja farma v ta del ne sodi, zapišejo na Večeru. Predsednik MČ Studenci Janez Šauperl pa je za njih dejal, da meni, da na tem mestu ne bo prašičje farme, ampak so v ozadju neki drugi načrti.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.