10:36, čet, 25. Apr

Na študijsko izmenjavo v Maribor prihaja približno 300 tujih študentov





Z začetkom študijskega leta, prihajajo na Univerzo tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2020/2021 bo tako na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 299 študentov.

FOTO: Pixabay.com

Največ jih prihaja iz Španije (111), Portugalske (32) in Francije (24). Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhaja 73 študentov Univerze v Mariboru, največ v Nemčijo (12), Avstrijo (9) in Češko (9). Vse aktivnosti programa Erasmus+ potekajo v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Letošnji sprejem Univerze v Mariboru za tuje študente bo potekal preko spleta.

Študente sproti obveščajo o trenutnih razmerah v Sloveniji

V primerjavi z istim obdobjem lani, bo v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 60 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 50% manj študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino.

»Kljub temu, da je pandemija COVID-19 pomembno posegla v izvedbo programa Erasmus+, nas je prijetno presenetilo število študentov, ki se bodo udeležili študijske izmenjave na Univerzi v Mariboru«, poudarja vodja službe za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru Uroš Kline in dodaja: »Študente sproti obveščamo o trenutnih razmerah v Sloveniji in jim dajemo napotke, kako ravnati ob morebitnem ponovnem zaostrovanju ukrepov v posameznih državah. Vse to z namenom, da jim čim bolj olajšamo njihovo Erasmus izkušnjo v trenutnih razmerah«.

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tak omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.