02:36, čet, 25. Apr

Na Teznu se je odvil 4. mednarodni nogometni turnir za otroke, podelili več kot 36 pokalov





Minulo soboto je na stadionu NK Kovinar na Teznu v Mariboru potekal 4. mednarodni nogometni turnir za otroke, na katerem je bilo udeleženih skoraj 60 ekip iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Okoli 450 otrok se je pomerilo v šestih starostnih kategorijah. Organizatorji so podelili 36 pokalov in več kot 180 medalj.

Prejšnji vikend je bil na Teznu v Mariboru lep nogometni praznik

Organizatorji iz NK Kovinar Tezno so v soboto, 3. 6. 2023, organizirali 4. mednarodni nogometni turnir za otroke, drugi turnir v obdobju po koroni. Z veseljem beležijo vedno večje zanimanje med nogometno javnostjo. Lani je tekmovalo okrog 45 ekip, v letošnjem letu se je številka povečala na skoraj 60, skupaj nekaj manj kot 500 otrok v starostnih kategorijah U7, U8, U9, U10, U11 in U13.

Otvoritve turnirja so se poleg otrok in trenerjev prvih ekip udeležili tudi Samo Peter Medved, podžupan MO Maribor, Dejan Germič, predsednik MNZ Maribor, in Mitja Jenuš, predsednik Mestne četrti Tezno, in predstavniki NK Kovinar Tezno. V uvodnih govorih sta navzoče pozdravila podžupan MO Maribor Medved in podpredsednik NK Kovinar Tezno Matjaž Kvas.

»Zelo me veseli, da je ta nogometni klub s častitljivo tradicijo tako zaživel in prepričan sem, da bomo v prihodnjih letih tukaj skupaj zagotovili še boljše pogoje tako za igranje nogometa kot tudi sicer za zagotavljanje drugih športnih vsebin za prebivalce te mestni četrti,« je vzpodbudno povedal Samo Peter Medved.

Po uvodnih formalnostih se je dogajanje preselilo na igrišča, kjer je podžupan skupaj z enim od otrok izvedel uvodni udarec. S to simbolično gesto je bil turnir tudi uradno odprt. Šele v večernih urah so bili znani zadnji zmagovalci. Dan poln otroškega smeha, tiste nadobudne tekmovalnosti, ki včasih povzroči neizmerno veselje soigralcev, spet drugič razočaranje, žalost, celo solze, se je prevesil v sklepni del.

Otroci so skupaj prejeli 36 pokalov in nekaj več kot 180 medalj. To ne bo le potrditev, da so bili med najboljšimi, ostal bo tudi lep spomin na ta čudovit nogometni dan na Teznu v Mariboru.

»Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvaljujem vsem prostovoljcem, ki so s svojo nesebično pomočjo pripomogli, da smo lahko otrokom skupaj pričarali ta nepozabni nogometni dan in prav tako vsem sponzorjem. Naslednje leto se bomo pripravili dvodnevni turnir s še več ekipami,« je še ob koncu povedal predsednik NK Kovinar Tezno, Robert Bobič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.