18:11, sob, 20. Apr

Na trg pametnih telefonov se znova vrača Microsoft





Potem ko se je Microsoft po neslavnem propadu pametnih telefonov s svojim lastnim operacijskim sistemom pred leti umaknil s trga, se zdaj nanj vrača.

FOTO: Pixabay.com

Novi telefon z imenom Surface Duo in operacijskim sistemom Android ima dva zaslona, ki ju je mogoče razpreti. Za zdaj je na voljo le v ZDA.

Nova Microsoftova naprava se lahko razpre in zapre, a za razliko od podobnih zložljivih telefonov, ki jih izdelujeta Samsung in Huawei, se 14,2-centimetrska zaslona ne zlijeta v enega večjega, pač pa ostaneta ločena. Kot so pojasnili pri Microsoftu, je takšna neobičajna zasnova bolj priročna pri opravljanju več opravil.

Microsoft je naročila za svoj novi telefon začel sprejemati v sredo, cene pa se začnejo pri 1399 dolarjih, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Če in kdaj bo na voljo drugod po svetu, v podjetju s sedežem v Redmondu v ameriški zvezni državi Washington niso povedali.

“Telefon Surface Duo smo zasnovali za ljudi, ki z napravo v svojem žepu želijo opraviti več,” je dejal Panos Panay iz Microsofta. Kot je dodal, interne raziskave kažejo, da imajo trije od štirih ljudi težave pri opravljanju kompleksnih nalog, kadar niso pri računalniku. To pa je zato, ker pametni telefoni z enim zaslonom niso zasnovani za enostavno opravljanje več nalog hkrati.

Microsoft je več let poskušal, da bi se z lastnim operacijskim sistemom za pametne telefone Windows Phone postavil ob bok Applovim iphonom in napravam s popularnim sistemom Android. A ni mu šlo prav dobro in po zgrešeni investiciji v Nokijino proizvodnjo mobilnikov leta 2013 se je s trga povsem umaknil.

Zdaj je svoj novi telefon opremil z operacijskim sistemom Android. Se je pa odpovedal podpori pete generacije mobilne telefonije 5G, tako da Surface Duo deluje v omrežjih LTE.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.