05:24, pon, 26. Avg

Na univerze sprejetih dobrih 11.500 študentov





Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so danes objavili rezultate vpisa v prvi letnik na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21. Na slovenske univerze je bilo sprejetih 11.567 novih študentov, skupno je bilo sicer oddanih več kot 15.000 vlog.

FOTO: pixabay.com

Vpis sprejetih kandidatov bo potekal na visokošolskih zavodih od 27. julija do 17. avgusta, o točnih pa terminih bodo kandidati obveščeni s strani visokošolskih zavodov.

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 28. avgusta. Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 19. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih zavodov.

V skladu z razpisom za vpis se v drugem prijavnem roku na še prosta mesta lahko prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta.

Študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za bivanje v študijskem letu 2020/21, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja prav tako oddati najpozneje do 17. avgusta, so še sporočili z ministrstva za izobraževanje.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.