Na VSGT Maribor objavili nov razpis za direktorja

Potem ko dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor Helena Cvikl presenetljivo ni zbrala dovolj podpore za nov mandat, je začasno vodenje prevzela njena tekmica Tanja Angleitner Sagadin. Pred dnevi je bil objavljen že nov razpis za direktorja, na katerega se lahko vsi zainteresirani prijavijo do 14. junija.

dr. Tanja Angleitner Sagadin, v. d. direktorice VSGT. Vir: vsgt.si

dr. Tanja Angleitner Sagadin, v. d. direktorice VSGT. Vir: vsgt.si

Na razpisano delovno mesto se lahko prijavijo kandidati, ki imajo veljaven naziv predavatelja višje šole in najmanj pet let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju. Zaželene so pedagoške, organizacijske in vodstvene sposobnosti, poznavanje turistične dejavnosti in mednarodne reference.

Nov razpis je bilo treba objaviti potem, ko je inšpekcijski nadzor ugotovil kršitev v prvotnem postopku imenovanja direktorja, saj naj bi bila sporna mandata predstavnikov študentov v svetu zavoda. Takrat svet zavod ni podprl novega petletnega mandata dolgoletni direktorici Heleni Cvikl, temveč je največ glasov prejela edina protikandidatka Tanja Angleitner Sagadin, predavateljica angleščine.

cvikl helena

Ker je medtem Cviklovi že potekel veljavni direktorski mandat, je svet zavoda imenoval vršilko dolžnosti direktorice. To funkcijo je 6. maja začela Angleitner Sagadinova, Cviklova pa se je posvetila kandidaturi za poslanko Evropskega parlamenta, kjer je nastopila na listi SMC. S kandidaturo ni bila uspešna, njeni nadaljnji načrti pa niso znani. Po drugi strani Angleitner Sagadinova ne skriva, da se bo znova prijavila na razpis.

Inšpektorat RS za šolstvo in šport je uvedel inšpekcijski postopek zoper VSGT Maribor zaradi dvoma v zakonitost izvedbe postopka imenovanja direktorja, ker sta v postopku imenovanja sodelovala dva predstavnika študentov v svetu zavoda, ki nista bila zakonito izvoljena. Volitve omenjenih dveh predstavnikov študentov v svetu zavoda naj ne bi bile izvedene neposredno in tajno, zato je inšpektorat zaključil, da sta mandata teh dveh članov sveta zavoda sporna.

V svetu zavoda poudarjajo, da nista bila sporna obstoječa dva predstavnika študentov, temveč način, kako sta bila izvoljena. “Svet zavoda je sledil mnenju ministrstva, da v izogib dvomom ali morebitnim sodnim postopkom v zvezi z imenovanjem novega direktorja zavoda postopek javnega razpisa ponovi in postopek zaključi brez imenovanja direktorja zavoda. Inšpektorat je predlagal ponovitev volitev člane predstavnikov študentov v svet zavoda, čemur je svet tudi sledil. Tako je za dobo enega leta oziroma do imenovanja direktorja na ponovljenem razpisu imenoval vršilko dolžnosti direktorja in po odpravljenih nepravilnostih razpis ponovil,” so pojasnili danes za STA.

Nove volitve predstavnikov študentov v svetu zavoda so bile izvedene v aprilu. Tudi na ponovljenih volitvah, kjer so imeli možnost kandidirati vsi študenti, sta bila izvoljena ista predstavnika. Zato sestava sveta zavoda ostaja enaka z izjemo Leona Mariniča kot predstavnika zaposlenih na šoli, ki je nadomestil Tanjo Angleitner Sagadin. Funkcija vršilca dolžnosti direktorja je namreč nezdružljiva s funkcijo članstva v svetu zavoda.
Vir: STA

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV