00:22, sre, 24. Apr

Na zaslonih mestnih avtobusov po novem zabavni preventivni nasveti za udeležence v prometu





Policijska uprava Maribor je skupaj z Varnostnim sosvetom MO Maribor in priljubljenim Štajerskim .–árgom 21. januarja 2021 zagnala kampanjo osveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki so jo poimenovali Modri .-árgo nasveti. Preventivne objave, preoblikovane v že poznanem in v javnosti pozitivno sprejetem ».-árgo« slogu, bodo občane nagovarjale preko elektronskih zaslonov na mariborskih mestnih avtobusih.

Zaslon na avtobusu z zabavnim preventivnim nasvetom

Projekt osveščanja bo potekal celo leto – vsak mesec bo prikazana nova objava Modrih .-árgo nasvetov, objavljeni pa bodo tudi na profilih družbenih omrežij Policijske uprave Maribor, MO Maribor in Štajerskega -.árga.

Odslej boste lahko tisti, ki se na pot odpravljate z avtobusi ? mestnega potniškega prometa, na zaslonih spremljali…

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Četrtek, 21. januar 2021

“Partnerji projekta želimo na ta način doseči karseda velik doseg preventivnih vsebin, med drugim tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa, kjer je nameščenih skupno 70 zaslonov, na katerih lahko potniki med vožnjo spremljajo različna obvestila in informacije,” so zapisali na Policijski upravi Maribor in dodali: “Z uporabo naših najljubših štajerskih izrazov, besednih zvez in značilnih fraz, ki jih Štajerci dobro poznamo, ter njihovo umestitvijo v povsem nov kontekst, želimo nagovoriti različne ciljne javnosti, jih pritegniti in nasmejati, predvsem pa z njimi prispevati k večji varnosti.”

Argo: Nul koma jozef

“Cilj naše .-árgo skupnosti je širiti dobro voljo, humor in vse, kar spada v dobrobit človeka, seveda tudi varnost. Zato je ta projekt perfektna ‘šansa’, da s pozitivno konotacijo, ki jo prinaša Štajerski -árgo, vplivamo na vedenje ljudi, da ‘ahtajo’. Saj veste, ziher je ziher,” je šaljivo povedala avtorica projekta Štajerski -árgo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.