22:23, čet, 25. Apr

Na ZPM Maribor iščejo nove prostovoljce





Do srede aprila se je še možno prijaviti na razpisa za nove prostovoljke in prostovoljce Zveze prijateljev mladine Maribor.

Vir: Facebook ZPM Maribor

Starostna omejitev za prostovoljce v DUM-u je 16 let, za prostovoljce na letovanjih pa 18 let oz. dokončana srednješolska izobrazba, najpomembnejši pogoj za vključitev pa je seveda veselje do dela z otroki, so zapisali pri ZPM Maribor.

Prostovoljci v Domu ustvarjalnosti mladih DUM

Med šolskim letom in počitnicami pri ZPM Maribor izvajajo vrsto dejavnosti in programov za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov, ki jih brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev ne bi mogli izpeljati.  Vsako leto objavijo razpis za nove prostovoljce za pomoč pri izvedbi prostočasnih programov v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM).

Področja aktivnosti

1. ustvarjalne delavnice – priprava in izvedba ustvarjalnih delavnic (likovnih, glasbenih, gibalnih …) v Domu ustvarjalnosti mladih in drugih lokacijah,
2. počitniške dejavnosti – priprava in izvedba ustvarjalnih vsebin ter spremstvo otrok na tematskih in sredinih izletih med vsemi počitnicami,
3. prireditve – pomoč pri izvedbi prireditev (Pustovanje, Festival prostovoljstva, Festival Lent, Neresna olimpijada, Teden otroka, Veseli december) in sodelovanje na prireditvah partnerskih organizacij,
4. okoljevarstvene vsebine – pomoč pri načrtovanju in izvedbi vsebin, ki so vezane na varovanje in ohranjanje narave, trajnostni razvoj in zdrav način življenja (Dan zemlje, Eko teden, Izmenjevalnica oblačil za mlade Cunjami …)
5. medgeneracijske delavnice – pomoč pri pripravi in izvedbi vsebin v okviru projekta Večgeneracijski center Štajerska

Pogoji za vključitev:

– dopolnjeno 16. leto starosti,
– smisel in veselje za delo z otroki in mladostniki,
– uspešno opravljeno usposabljanje (v organizaciji ZPM Maribor).

“Če vas torej veseli prostovoljsko delo za delo z otroki in mladostniki v DUM-u, se do 6. aprila 2021 (rok podaljšan do 12. 4.) prijavite preko spletne prijavnice. V drugi polovici aprila vas bomo povabili na uvodni sestanek, kjer vam bomo predstavili našo organizacijo ter vsebine in termine usposabljanj. Po končanem usposabljanju bomo z vami sklenili Dogovor o prostovoljskem delu za leto 2021,” so zapisali pri ZPM Maribor.

Vir: Facebook ZPM Maribor

Prostovoljci za letovanja v okviru ZPM Maribor

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Brez njih (vsako leto jih je okoli 200) ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.600 otrokom, ki vsako leto letujejo z nami, pravijo na ZPM Maribor.

Razpis za leto 2021

Za leto 2021 objavljajo razpis:

– na DMZ Pohorje za 15 spremljevalcev – vzgojiteljev v dveh izmenah
• 1. izmena: 13. 7. – 23. 7. 2021, PV Nina Babič
• 2. izmena: 9. 8. – 19. 8. 2021, PV Leon Ravlan

– v VIRC Poreč za 130 spremljevalcev – vzgojiteljev in 12 športno rekreativnih vzgojiteljev (za ŠRV je pogoj potrdilo o opravljenem tečaju za vaditelja plavanja) v šestih izmenah
• 1. izmena: 25. 6. – 5. 7. 2021, PV Jelena Mandić
• 2. izmena: 5. 7. – 15. 7. 2021, PV Maja Krajnc Ružič
• 3. izmena: 15. 7. – 25. 7. 2021, PV Katja Pregl
• 4. izmena: 25. 7. – 4. 8. 2021, PV Gregor Pal
• 5. izmena: 4. 8. – 14. 8. 2021, PV Denis Kancler
• 6. izmena: 14. 8. – 24. 8. 2021, PV Sandra Kos

V vse izmene še posebej vabijo:
• športno-rekreativne vzgojitelje in vzgojiteljice z opravljeno licenco za učitelja plavanja,
• vzgojitelje za fantovske skupine,
• vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z delom z otroki s posebnimi potrebami,
• v 4. izmeno VIRC Poreč tudi vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z vodenjem skupin mladostnikov (tudi srednješolska izmena).

Prostovoljci s sposobnostmi samostojnega vodenja skupine otrok

K sodelovanju so vabljeni prostovoljci ne glede na strokovno usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujejo spodaj navedene pogoje, da imajo potrebne izkušnje in sposobnosti za samostojno vodenje skupine otrok ter so pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškim programom za otroke. Poziv velja tako učiteljem in profesorjem z nekajletno prakso, kot študentom tehniških in humanističnih usmeritev ter ostalim, ki imajo izkušnje, smisel in veselje do dela z otroki in mladostniki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.