08:08, pet, 29. Mar

Nadzorniki Elektra Maribor niso verjeli Sovičevim pojasnilom, nepravilnosti so bile prevelike





Kot smo že poročali, je nadzorni svet družbe Elektro Maribor na včerajšnji peti izredni seji (oziroma njenem nadaljevanju) odpoklical predsednika uprave Borisa Soviča.

Naš medij je prvi opozoril na vrste pri priključitvah malih sočnih elektrarn na omrežje in skrajno nenavadne posle Elektra Maribor. Očitno so bile naše ugotovitve pravilne. Ne glede na to, da je Sovič podajal drugačna pojasnila, očitno tem pojasnilom tudi nadzorniki niso verjeli. Saj so v sporočilu za javnost Elektra Maribor navedli, da je razlogov za odpoklic več, med drugim so našteli ravno nepravilnosti o katerih smo poročali mi.

Zamujanje pri izpolnjevanju poslovnih ciljev

“Razlogov za odpoklic je več, od zamud pri izpolnjevanju nekaterih poslovnih ciljev, slabe pripravljenosti družbe na zeleno transformacijo, pomanjkljivega nadzora nad delovanjem hčerinskih družb vse do omajanega zaupanja nadzornega sveta,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Do izbire novega predsednika uprave bo, kot začasni predsednik uprave, družbo vodil Jože Hebar, kot smo tudi že poročali v našem mediju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.