03:20, pet, 5. Jul

Najnovejša napoved: Toliko snega bo zapadlo po določenih regijah v Sloveniji





Snega bo očitno manj, kot so kazale prve napovedi. Je pa agencija RS za okolje (Arso) zaradi obilnejših padavin za soboto izdala oranžno meteorološko in hidrološko opozorilo. Razlivale se bodo predvsem reke v Posočju in v okolici Bohinja.

Portal Neurje.si je objavil napoved sneženja za soboto zvečer: “Po nižinah ne pričakujemo konkretne snežne odeje, bo pa le ta z višjo nadmorsko višino seveda debelejša. Hladnejši zrak bo proti večeru iz severa proti jugu zajel celotno državo. Zaradi lege ciklona bo glavnina padavin v večernih urah (takrat bo dež prehajal v sneg) na jugu države, zato bo višina novozapadlega snega na jugu, notranjskem in v hribovjih vzhodne Slovenije najvišja (lokalno tudi do 20 cm; Ribniško-Kočevsko hribovje z Bloško planoto in Babnim poljem, Krimsko hribovje, ).”

Odslej si lahko po dnevih ogledate količino novozapadlega snega na tej povezavi.

Agencija RS za okoplje pa opozarja o možnem poplavljanju rek v severozahodni Sloveniji: “V noči na soboto in v soboto zjutraj bodo reke zlasti v Zgornjem Posočju in na Gorenjskem močno narasle, ob tem lahko poplavijo. Posamezne reke v osrednji Sloveniji, Krka s pritoki in Kolpa se bodo razlivale na območju pogostih poplav. Ob pojavu močnejših nalivov zlasti v jugovzhodni Sloveniji lahko na manjših območjih poplavi padavinska voda.”

Druge novice

Comment

  • Ivi Bohorč

    2 decembra, 2023

    Z upanjem da bodo ceste posute proti Posledici saj bo sneg na cestah lahko poledenel

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.