06:54, pet, 29. Mar

Namestitev dodatnih kapacitet na mariborski vstopni točki covid-19 ob ZP Nova vas v Mariboru





Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71, ob Zdravstveni postaji Nova vas, kjer deluje vstopna točka za obravnavo in odvzem brisov pri odraslih pacientih s sumom na okužbo s koronavirusom, povečal prostorsko kapaciteto za testiranja in pregled pacientov z namestitvijo dveh dodatnih bivalnikov.

Tako je na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71 sedaj nameščenih šest bivalnikov, ki so namenjeni za:
– testiranja oseb, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom, napotenih s strani zdravnika,
– za pregled in obravnavo pacientov, ki so napoteni s strani zdravnika s sumom ali potrjeno okužbo s koronavirusom,
– sistem “drive in” za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila,
– testiranja samoplačnikov, ki potrebujejo verodostojno potrdilo za prehod državne meje ter kot potrdilo na zahtevo delodajalca.

Glede na dosedanjo organizacijo in potek dela, se je lokacija izkazala kot najbolj ustrezna, saj je ob njej Zdravstvena postaja Nova vas z vso potrebno zdravstveno infrastrukturo. Na tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo odraslih in otrok, na lokaciji se nahaja tudi laboratorij za odvzem krvi.

Zagotavljanje zadostne infrastrukture in osebja

Zdravstveni dom bo na povečani kapaciteti vstopne točke še naprej zagotavljal zadostno infrastrukturo in osebje, ki sodeluje pri testiranjih in obravnavah pacientov, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom in hkrati potrebujejo tudi pregled s strani zdravnika, ob tem pa bo še naprej organiziran tudi tako imenovani “drive in” sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila. S tem še dodatno preprečujemo možnost kontakta in prenosa okužbe, so zapisali v sporočilu za javnost.

S povečano kapaciteto vstopne točke si želimo zagotoviti boljše pogoje za delo, kakovostno obravnavo in pregled pacientov in možnost zagotavljanja odvzema še večjega števila brisov brez čakalne dobe. Točka je namenjena pacientom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

Pacient naj ob sumu na okužbo najprej pokliče osebnega zdravnika

“Ponovno poudarjamo, naj pacient, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno NMP na številko 02 333 18 09. Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi,” so še zapisali.

Na lokaciji Zdravstvene postaje Tezno bo še vedno delovala vstopna točka za pediatrijo, zobozdravstvo in ginekologijo.

Na vstopni točki so do 27. oktobra testirali 21.970 ljudi, od teh je bilo 1.346 oseb pozitivnih na Covid 19.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.