23:24, tor, 10. Sep

Napovedani močnejši nalivi





Agencija za okolje (Arso) v noči na četrtek in čez dan napoveduje obilnejše padavine, so opozorili na spletni strani. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Za četrtek so izdali oranžno opozorilo za severozahod in jugozahod države, za sredo pa oranžno opozorilo za severozahod države.

Kot napovedujejo na Arsu, bo v sredo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, proti večeru pa bo na severozahodu nastala kakšna ploha. V četrtek bo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bodo nastajali močnejši nalivi.

Popoldne bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, zvečer na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1500 metrov.

Na Arsu so tako za sredo popoldne za severozahod države zaradi neviht izdali rumeno opozorilo, zvečer pa zaradi obilnih padavin oranžno opozorilo, medtem ko za jugozahod v sredo zvečer velja rumeno opozorilo zaradi močnega vetra. V četrtek so za severozahod in jugozahod za ves dan izdali oranžno opozorilo zaradi neviht, obilnih padavin in močnega vetra, medtem ko za preostali del države velja rumeno opozorilo.

Do petka zjutraj lahko pade od 80 do 120 milimetrov padavin, krajevno tudi več, še napovedujejo na agenciji.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.