23:52, čet, 25. Apr

Naslednji teden bo v Rušah največje mednarodno tekmovanje v streljanju z zračno puško in pištolo v Sloveniji





Od 11. do 15. januarja 2023 bo v Rušah potekal drugi ISSF Grand Prix 10 m Ruše – mednarodno strelsko tekmovanje na najvišji ravni v streljanju z zračno puško in pištolo. Gre za prvo strelsko
tekmovanje Svetovne strelske zveze ISSF v letu 2023, katerega se bodo udeležili najboljši strelci iz 30 držav sveta.

Organizacijske podrobnosti tekmovanja in njegov pomen tako za Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše kot za občino Ruše sta na današnji novinarski konferenci predstavila Ljubo Germič, predsednik Organizacijskega komiteja tekmovanja, in Urška Repolusk, županja Občine Ruše, kot častna pokroviteljica tekmovanja.

Letošnje tekmovanje je 29. zaporedno tekmovanje tradicionalnih mednarodnih strelskih tekmovanj v Rušah, obenem pa največja strelska prireditev v Sloveniji in ena izmed najveljših strelskih prireditev v Evropi. Samo tekmovanje bo preko streama prenašano v vse države sveta. Finalni del tekmovanja bo potekalo v petek, soboto in nedeljo v kategorijah zračna puška in zračna pištola tako posamezno, mešane ekipe in ekipno.

Lani je sodelovalo 21 držav, letos pa kar 31, športnikov bo čez 200. Tekmovanje je tudi kvalifikacijsko za evropske igre.

Prav Živa Dvoršak, ki jo je Germič omenil, in domačinka Urška Hrašovec, sta obe slovenski reprezentantki, ki sta bili tudi na novinarski konferenci v Rušah. Naša najboljša strelka Živa Dvrošak je izpostavila, da ji je ruško tekmovanje najljubše.

Urška Hrašovec pa je domačinka, prav tako slovenska reprezentantka. Pravi, d abi rada ostala na realnih tleh, saj je konkurenca zelo velika, verjame pa, da drugi pričakuejjo veliko, sama pa si želi dobrih rezultatov.

Andreja Vlah, vodja slovenske strelske reprezentance, je poudarila, da bo slovenska reprezentanca ena ob najštevilčnejših na tekmovanju v Rušah.

Tekmovanje je pomembno tako na evropskem kot tudi svetovnem merilu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.