21:47, pet, 5. Jul

Naslednji teden kolesarji zavzamejo Ptuj. Poglejte, kakšen bo prometni režim in kje bodo zapore





V četrtek, 16. 6. 2022, se bo ob 11. uri kolesarska karavana s startom na Ptuju podala na drugo etapo 28. Dirke po Sloveniji.

Številni kolesarji, med drugim tudi naši najboljši, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik in drugi, se bodo najprej podali na pot po nevtralnem krogu, nato bodo z letečim startom odkolesarili proti Rogaški Slatini.

Izvedba izjemnega mednarodnega dogodka pa s seboj prinaša tudi določene zapore cest, predvsem dne 15. in 16. 6. 2022. Zavod za turizem Ptuj sporoča, kje in kako bodo zapore ter druge pomembne informacije.

Od torka, 14. junija, od 17. ure, do četrtka, 16. junija 2022, predvidoma do 16. ure bo parkirišče pod gradom, ki je tudi osrednje prizorišče, zagrajeno in zaprto za parkiranje.

Od srede, 15. junija, od 17. ure, do četrtka, 16. junija 2022, predvidoma do 16. ure, bo zaprto parkirišče na Vičavi (bivša karnevalska dvorana).

Četrtek, 16. junij 2022 – zapore cest

“Vse občane in obiskovalce našega mesta naprošamo, da v času trajanja priprav in samega štarta 2. etape 28. Dirke po Sloveniji, ki se bo začel v četrtek, 16. 6. 2022, ob 11.00 spoštujejo začasno spremenjeno prometno signalizacijo, zapore cest in upoštevajo navodila policistov, občinskih redarjev, varnostnikov in rediteljev,” so zapisali na zavodu in dodali: “Popolna zapora Raičeve in Maistrove ulice bo veljala od 8.00 do predvidoma 12.45, do 10.45 bo možno zavijanje iz Maistrove ulice v smeri Lidla na Volkmerjevi cesti, od 10.45 pa bo tudi ta odsek popolnoma zaprt. V času med 8.00 in 12.45 bo veljala popolna zapora lokalne ceste Vičava iz smeri Orešje od slaščičarne pred Šolskim centrom Vičava. Obvoz bo označen preko Ulica Vide Alič na Maistrovo cesto ter nato v smeri Volkmerjeve ceste. Zaradi varnosti ekip kolesarske dirke na širšem območju Šolskega centra na Vičavi, bo od 8.00 do 10.45 veljala delna zapora Muzejskega trga, Vičave in kraka Maistrove ulice med križiščem z Raičevo ulico in lokalno cesto Vičava. Vozniki, ki bodo pripeljali po Prešernovi, bodo morali zaviti v Cafovo ulico in Dravsko ulico, saj bo 200 metrov od križišča Prešernova ulica – Cafova ulica popolna zapora. Od 10.45 do približno 11.45 pa bo tudi za Prešernovo ulico veljala popolna zapora pri OŠ Olge Meglič zaradi ogrevalnega kroga. Ob 11.00 bo začetek nevtralnega kroga oz. kroga za ogrevanje, ki bo potekal skozi mestno jedro Ptuja in nato mimo Gimnazije Ptuj in bo trajal predvidoma do 11.40. Kolesarji bodo vozili v spremstvu policije in rediteljev organizatorja Dirke po Sloveniji.”

Zapora križišča Raičeve in Maistrove na na Ptuju med kolesarsko dirko. Vir: Zavod za turizem Ptuj

Zaradi varne izvedbe nevtralnega kroga, ki bo potekal po spodaj izrisani trasi, bo veljala popolna zapora posameznih javnih cest od 11.00 do 11.40:

križišče Maistrove in Raičeve – križišče Muzejskega trga in Vičave – križišče Prešernove in Cafove ulice pri OŠ Olge Meglič (popolna zapora) – izvozi iz parkirišč na Dravski ulici-izvoz iz peš mostu – križišče Vošnjakova – Dravska ulica – križišče Jadranska ulica – Dravska ulica – križišče Cankarjeve in Vošnjakove ulice – Minoritski trg (zapora izvoza iz krožišča) – Vodnikova ulica – Zelenikova ulica – Ulica Heroja Lacka – Murkova ulica – Zapora pri UE Ptuj, tako, da ni možen izvoz iz parkirišča za kratkotrajno parkiranje – križišče Raičeva-Slomškova ulica (pri UE) – Križišče s cesto Ob Grajeni – križišče Trstenjakove ulice in Potrčeve ceste – izvoz ne bo možen iz Panonske ulice – semaforizirano križišče Potrčeve ceste iz vseh smeri – (ter vseh vpadnic na Volkmerjevo cesto: iz parkirišč in dvorišč blokov ter križišč z Rimsko ploščadjo, Kraigherjevo ulico, Peršonovo ulico, Ulica 25. maja) – križišče Volkmerjeve in Štuki – dovoz iz Gajzerjeve ulice – križišče Maistrove in Volkmerjeve (pri baru Ring) in nato vso do parkirišča pod gradom – Raičeva – Potrčeva cesta, kjer bo start pred stavbo Perutnine Ptuj- smer Slovenskogoriške ceste

Trasa nevtralnega kroga 2. etape Dirke po Sloveniji

Posebno opozorilo zaradi ogrevalnega kroga in uradnega starta

Ogrevalni krog in nato uradni štart 28. Dirke po Sloveniji potekata v času, ko se del občanov odpravlja na delo, zato zavod naproša, da v izogib nejevolji njihova vozila umaknejo iz območja, kjer bo izvedena športna prireditev. Med 11. uro in približno 11.45 bo promet v tem območju povsem onemogočen. Vozila lahko parkirate na Zadružnem trgu ali Čučkovi ulici. V času ogrevalnega kroga ne bo možen izvoz iz pripadajočih površin več stanovanjskih stavb na javno cesto, kar je v območju za pešce in nasploh v mestnem jedru pogosti problem.

16. 6. 2022, po 9.00, ne bo možno parkiranje vozil v območju brezplačnega kratkotrajnega parkiranja, na Cafovi ulici ob OŠ Olge Meglič, zato pozivajo vse uporabnike tega parkirišča da začasno prepoved upoštevajo.

Ves čas bo prevozna regionalna cesta iz smeri starega Dravskega mostu v smeri Ormoža, do začetka dirke bo prevozna Osojnikova cesta, ki bo za krajši čas zaprta po štartu dirke v višini Gasilskega doma Ptuj. Štart dirke bo na Potrčevi cesti, pred stavbo Perutnine Ptuj, trasa bo stekla po Potrčevi cesti v smeri Slovenskogoriške ceste. Organizator bo po štartu dirke čim prej zagotovil ponovno vzpostavitev normalnih prometnih tokov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.