06:26, pon, 29. Jul

Nasvidenje Györ, pozdravljen Maribor





V madžarskem Györu je v soboto padel zastor nad evropskim prvenstvom z zračnim orožjem, prihodnje leto pa bo najboljše strelce in strelke na stari celini gostil Maribor. Veliko strelsko tekmovanje bo med 5. in 11. marcem prihodnje leto potekalo v Drašu in hotelu Habakuk.

slika je simbolicna
slika je simbolicna

Slovenija je lani na Pragerskem gostila najboljše strelce in strelke z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico. Veliko strelsko tekmovanje na slovenskih tleh se ni izteklo po željah, kapljalo in curljalo je na vseh organizacijskih ravneh, med samimi udeleženci je bilo zavoljo tega veliko slabe volje.

Prav zaradi te slabe izkušnje je pred mariborskimi prireditelji izjemno odgovorna in zahtevna naloga, tega pa se zelo dobro zaveda tudi Ljubo Germič, predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva z zračnim orožjem v Mariboru 2017.

Mariborska strelska delegacija je bila v tem tednu zelo dejavna, z veliko pozornostjo je spremljala dogajanja v Györu, zanimale so jo tudi najmanjši detajli letošnjega evropskega prvenstva, ki si na vseh področjih zasluži najvišjo možno oceno.

“Namen našega obiska je, da podrobno spremljamo izvedbo letošnjega evropskega prvenstva. Želimo pridobiti čim več izkušenj in napotkov, saj želimo prihodnje leto prvenstvo prirediti na visoki ravni in v veliko zadovoljstvo vseh strelcev ter samih obiskovalcev v Mariboru. Tekmovanje v Györu je zavoljo izjemno funkcionalnega tukajšnjega športnega kompleksa fantastično organizirano. V Mariboru ne bomo imeli na razpolago tako čudovitega objekta, naša želja pa je, da glede na obstoječe razmere pripravimo čim boljše prvenstvo,” je dejal Germič.

“Glede na naše prostorske zmožnosti bo potrebno na zelo racionalen in premišljen način zadostiti vsem potrebam, ki jih zahteva Evropska strelska zveza. Prostorska razmestitev predtekmovalnega dela in samega finalnega dogodka bo ena ključnih, prav tako si želimo, da bi k sodelovanju pristopila tudi RTV Slovenija in prenašala vsaj finalne dogodke z evropskega prvenstva. S tem bi domači in mednarodni prostor poslali dobro sporočilo z evropskega prvenstva v Sloveniji in naredili dodaten korak v smeri popularizacije samega strelstva na domačih tleh,” je še na koncu dodal Germič.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.