22:20, sob, 27. Jul

Natančna navodila za prijavo v aplikacijo Poplave 2023 in odhod na lokacijo pomoči





Število ljudi, ki želijo tudi na terenu pomagati pri odpravljanju posledic poplav, je izredno veliko.

Številni državljani takoj potrebujejo pomoč, potrebovali jo bodo tudi, ko si bodo na novo gradili življenja. Da bi čim hitreje prejeli točno tisto pomoč, ki jo potrebujejo, je vzpostavljena aplikacija Poplave 2023, prijavni obrazec namenjen ponudbam pomoči za prizadete v poplavah.

Na vladni spletni strani pa so zbrane še druge relevantne in verodostojne informacije, ki jih stalno posodabljajo z novimi podatki. Informacije so tudi v angleškem jeziku na strani.

VIR: Vlada RS

Pomemben je vpis v aplikacijo

Je pa sicer zelo pomembno, da pomoč na teren prihaja organizirano in predvsem po vnaprejšnjem dogovoru s predstavniki Civilne zaščite RS in občin, sporočajo iz Vlada RS. Nujno je, da se posamezniki, ki želijo pomagati, pred odhodom na posamezne lokacije, vpišejo v aplikacijo Uprave RS za zaščito in reševanje.

V primerih, ko so se organizacije, društva ali skupine ljudi sami dogovorili s predstavniki občin ali občinskimi štabi za pomoč, naj obvezno pošljejo dokazilo s pisno potrditvijo organizacije, s katero so dogovorjeni, njihove kontaktne številke in datum ter uro, za katero ste se dogovorili, da bodo to pomoč opravili, na naslov Štaba Civilne zaščite za Notranjsko: stabcz.notranjska@urszr.si .

Po preverjanju podatkov bo civilna zaščita v najkrajšem možnem času dodelila delovne naloge. Za uspešno opravljeno delo je ključna organizacija in velika mera razumevanja, še sporočajo iz Vlade RS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.