22:49, čet, 25. Apr

Nekaj časa bo še med nami sistem testirani, preboleli ter cepljeni





Na današnji novinarski konferenci je spregovorila tudi vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar. Spomnila je, da je bil koronavirus za vse izziv, ki smo težko sprejeli. 

FOTO: UKC Maribor

Lani v enakem času, smo imeli le enega ali da potrjena primera

Kljub temu, da še niso izpolnjeni vsi trije pogoji za razglasitev konca epidemije, je svetovalna skupina predlagala, da to storijo, saj verjamejo, da se epidemiološka slika še naprej izboljšuje. Edini izmed pogojev, ki še ni dosežen je 14-dnevna pojavnost manj kot 140 na 100.000 prebivalcev. Pričakuje, da bomo v prvi polovici junija prišli pod 50 na 100.000 prebivalcev.

Lani v enakem času, smo imeli le enega ali da potrjena primera. Dodala je, da bodo kljub vsemu, določeni ukrepi po koncu epidemije, ostali veljavi. Nekaj časa bo še med nami sistem testirani, preboleli ter cepljeni

Ko bo konec epidemije, se bo sprostila omejitev štiri osebe za mizo, v veljavi pa naj bi ostalo nošenje mask v notranjih prostorih ter omejitev sedišč na prireditev. Želi si, da bi se delež precepljenih še naprej večal, saj bo to prineslo normalno poletje, pa tudi jesen in zimo.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.