11:40, ned, 1. Sep

Nekaj značilnosti astroloških znamenj, pri katerih se lahko odločamo, ali bomo z nekom v prijateljski ali ljubezenski zvezi





Astrološka znamenja, ki jih poznamo pri nas, so iz živalskega kroga ali zodiaka. Celoten krog je sestavljen iz 12 delov, kar velja za sveto število. In kakšne so glavne značilnosti teh znamenj?

Zodiak je sestavljen tako, da lahko astrološka znamenja v njem razvrstimo po vrsti, glede na datum rojstva, prav tako pa tudi lahko ta znamenja razdelimo še razvojno v štiri skupine, za katere lahko ponovno najdemo skupne značilnosti. Ob vsem tem veljajo še podznaki, glede na uro rojstva in seveda še kaj drugega, kar bomo zdaj pustili nekoliko na strani.

Ste kdaj razmišljali, ali ste tipičen Oven ali pa tipična Riba, mogoče pa, da ker ste rojeni tako, da ste ravno med Škorpijonom in Strelcem ter pri tem opažate pri sebi lastnosti tako enega kot drugega. Nič ni zapečateno, nič ni zabetonirano tako, da bi lahko rekli, da so določene značilnosti in lastnosti človeka samo v enem ali v drugem astrološkem znamenju. Pa vendar se najdejo podobnosti, zaradi katerih se da znamenja tudi nekoliko bolj opredeliti in iskati tipičnosti. Pa poglejmo, kaj velja za posamezna.

Oven
Velikokrat ga vodi nagon, prvinska sila, ki jo lahko najde v vsaki stvari, ki ga zanima, ker je tudi prvi spomladanski znak, je povezan s prvobitnim plamenom. ki bo šel preko vseh ovir.

Bik
Velikokrat je podvržen delu, ki je zanj vrednota, tuj pa mu ni niti napor za doseganje cilja. Na drugi strani pa je pravi užitkar, ki ima tudi dober instinkt.

Dvojčka
Včasih se zdi, kot da ima dva obraza, a bolj gre za dvojnost odločitev, zjutraj je za eno, zvečer, ko že več ve, pa za drugo stran. vodi ga tudi dvojnost med duhovnim in materialnim svetom. In predvsem je tudi zelo ustvarjalen

Rak
Včasih kar malo pasiven, privržen, deluje, kot da je malce uspavan. A to lahko le vara. Pri njemu gre lahko za res globoka čustva, ne samo površinska, tako da se lahko tudi umakne vase, je občutljiv, sramežljiv, a zagotovo tudi vztrajen v svojih namerah.

Lev
Ta je za življenje. Poletje je velikokrat prav njegovo, saj doseže v tem času svoj vrhunec. Je ambiciozen, prizadeven, rad ima, da se ga pohvali, potrebuje tudi potrditev, obenem pa je plemenit.

Devica
Če kdo, bo Devica tista, ki bo razslojevala in razločevala. Bližje je zemlji, velikokrat stvarna, realna, obenem pa kritična. Meri, tehta, raziskuje, analizira, je disciplinirana, varčna.

Tehtnica
Ta bo večinoma za družabnost, obenem pa tudi za uravnovešenost. Velja za prehod od Device do Škorpijona, zato bo večkrat tehtala, primerjala, kot da je na eni strani stvarna, na drugi strani pa strastna, a trdno na nogah.

Škorpijon
Jesensko znamenje, ki nastopi takrat, ko se življenje zaključuje kot v naravi. A Škorpijon je še kako živ, saj lahko predstavlja novo življenje, strast, odpornost, močno dinamiko. In to se lahko vidi kot izredno moč v ljubezni, a tudi kot krčevito oklepanje starega.

Strelec
Predstavlja dvojnost med instikti in višjimi težavami. Je dinamičen, aktiven, saj lovi, zato se giba, ima hitre odzive. Ne bo kar tako se nekje naselil, saj je kot nomadi, ki so hodili za živalmi. Će se le da, bo živel polno življenje in skušal preseči svoje meje.

Kozorog
Bo malce privzdignjen, velikokrat pa previden. Zelo potrpežljiv, mogoče celo malce nagnjen k temu, da bi izpadel žrtev. A kljub temu zelo stanoviten, z velikim občutkom za dolžnost. Velja za hladnega in molčečega, a to je lahko le krinka, za katero skriva svojo občutljivost.

Vodnar
Predstavlja prehod v višje stanje. Je plemenit, v sebi pa ima tudi dvojnost, saj je lahko zelo resen, na drugi strani pa izrazito igriv. Po eni strani bo ravnodušen, na drugi strani pa čustven, nežen, on je tisti, ki se odloči, ali je zaljubljen ali prijateljski. Ustvarjalen.

Ribi
Poglobljena, čustvena Riba je v notranjem svetu, a bolj v površinskih vodah, prehaja pa kar velikokrat v prvinsko neodločnost. Zato lahko apde v mraćen svet, kjer je tisto, kar je še neodkrito za druge. Prekoračila bo vse meje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.