23:59, četrtek, 26.09.2024
Maribor

Nekatere trgovine omejile nakup olja in moke?

|
Slika je simbolična|VIR: Uprava RS za varno hrano

Poročali smo že, da so v preteklih dneh, v nekaterih trgovinah zmanjkali izdelki kot so moka, olje, sladkor.

Ko so v začetku epidemije kupci praznili police s toaletnim papirjem in konzervirano hrano, se zgodba ponavlja, a tokrat kupujejo olje, moko, sladkor in sol. Trgovci pa mirijo, da je hrane dovolj za vse.

V uredništvo Slovenskih novic se je obrnila Bralka Maja in povedala, da je v trgovini opazila napis, da je nakup rastlinskega olja omejen na dva litra. Poročajo, da se je na njih obrnil tudi bralec, ki je povedal, da je opazil prazne police na mestu, kjer prodajajo moko.

Pri Hoferju so za Slovenske novice sicer dejali, da niso zaznali opaznejših sprememb v nakupnih navadah, drži pa, da je nekoliko višje povpraševanje zaznati pri olju in moki. A to pripisujejo tudi temu, da se je v njihovih trgovinah pričela akcija zbiranja izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski v Sloveniji in Ukrajini.

V Lidlu so za Slovenske novice dejali, da so opazili več povpraševanja, a so zaloge zadostne, zato ni potrebe za skrb

Blago v trgovine dostavljajo dnevno. Pri Slovenskih novicah so se obrnili tudi na Špar, kjer zagotavljajo, da dobava poteka nemoteno, a njihov avtomatski sistem naročanja zazna pomanjkanje produktov in police hitro napolnijo. V Mercatorju so povedali, da za kupovanje na zalogo ni nobenega razloga.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...