02:29, pon, 29. Jul

Nenavadna situacija za predsednika: Pilot Pahorjevi delegaciji preprečil vkrcanje





Pilot portugalskega letalskega prevoznika TAP je delegaciji slovenskega predsednika Boruta Pahorja preprečil vkrcanje na letalo.

Kor poroča 24ur.com se je predsednik republike s svojo ekipo vračal v Slovenijo po koncu uradnega obiska na Portugalskem, po zapletu na letališču v Lizboni pa je morala portugalska vlada za slovensko delegacijo najeti zasebno letalo. Za prevoz so plačali 40.000 evrov, poroča še zapišejo pri 24ur.com.

Čakali v avtobusu pred letalom

Kot poroča portugalski časnik Correio da Manhã, ki ga povezama 24ur.com, je Pahorjeva delegacija, ki je štela 15 ljudi, po prijavi na let rahlo zamujala, pilot portugalskega letalskega prevoznika Tap Portugal pa se je odločil, da jim ne omogoči vkrcanja na letalo.

V uradu slovenskega predsednika so za 24ur.com pojasnili, da je na uradnih obiskih v tujini za izvedbo celotnega programa pristojen gostitelj: “Slovenska delegacija se je držala navodil in časovnice, ki so jo predlagali gostitelji. Ti so tudi skrbeli za varovanje in protokol. Zaplet, ki se je zgodil na letališču z letalom družbe TAP, je očitno osupnil portugalski protokol, in ga je vodja Protokola Portugalske poskušala rešiti na kraju samem, medtem ko je slovenska delegacija čakala v avtobusu pred letalom, a se, kot je bilo razumeti, pilot ni dal prepričati.”

TAP obžaluje neprijetnosti, da so upoštevali veljavna pravila

Kar je nenavadno, je da je pilot je pri svoji odločitvi vztrajal kljub temu, da je bilo letalo še vedno parkirano. Posledično je imelo na koncu zamudo, saj je bila prtljaga Pahorjeve delegacije že na letalu in so jo morali odstraniti. Na dogajanje se je odzvala tudi letalska družba. “TAP obžaluje neprijetnosti, ki jih je povzročila ta situacija, vendar so se v vseh fazah postopka upoštevala veljavna pravila in zakonodaja,” je prevoznik pojasnil za portugalski časnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.