22:32, čet, 25. Apr

NENAVADNO: Nekdo je zapustil psički, za ovratnikom mlajše so našli skrivnostno sporočilo





V naselju Dragočajna, ki spada v Medvode, so našli dve psički, ena od njih je imela za ovratnico zataknjeno skrivnostno sporočilo. Prevzelo ju je Zavetišče Horjul. Včeraj pa so v Zavodu Muri prevzeli tri muce, ki jih je v čudnih okoliščinah tam pustila gospa iz Anglije.

Po obe so prišli iz Zavetišča Horjul in ju sprejeli v krog njihovih živali v zavetišču. Ugotovili so, da sta obe psički čipirani, a s čipoma, kakršnih do zdaj še niso zasledili.

Starejša najdena psička. Vir: Facebook, Zavetišče Horjul
V ospredju mlajša najdena psička. Vir: Facebook, Zavetišče Horjul

Mlajša psička pa je imela za ovratnico v plastični vrečki sporočilo za morebitnega najditelja. Ob vsem tem, da je psički očitno nekdo zapustil, pa je precej nenavadno, da je pustil še sporočilo v angleščini.

Sporočilo za ovratnikom psičke. Vir: Facebook, Zavetišče Horjul

Prevod sporočila: “Pozdravljen, dobri človek. To sta Stephie in Luna, mama in hčerka. Ne morem več skrbeti zanju. Prosim, pomagaj jima.”

Pod objavo Zavetišča Horjul na Facebooku pa nekateri komentatorji pišejo, da pravzaprav ne gre za osamljen primer.

Prav tako danes je namreč Zavod Muri objavil, da je neka gospa včeraj prinesla do njih v transporterju tri muce. Gospa je iz Anglije, njim je dejala, da je mucke našla in da jih nihče noče sprejeti. Gre za sterilizirane in kastrirane muce, ki so socializirane in že odrasle. Pri Zavodu Muri so jih sicer sprejeli, čeprav nimajo več prostora. A kot so zapisali, jim nekaj ne gre skupaj: “Spomnimo se klica gospe iz Anglije, ki živi v Preboldu, o najdbi nikogaršnjih muc v bližini njenega stanovanja. To je bilo vsaj pol leta nazaj. Preveč veliko naključje, da to ne bi bile te iste muce.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.