18:31, sob, 27. Jul

Nenavadno toplo jutro, vremenoslovci z resnim opozorilom – to napovedujejo





V večjem delu Slovenije smo se zbudili v zelo toplo jutro za drugo polovico avgusta, navaja portal Meteoinfo Slovenija.

Po podatkih Arsa je ob šibki burji najtopleje v Vedrijanu v Goriških Brdih in v Dolenjah pri Ajdovščini, kjer so ob šesti uri izmerili kar 26 stopinj Celzija. Le stopinjo manj so termometri pokazali v Kopru, 24 stopinj Celzija pa so zabeležili v Godnjah na Krasu. Tudi marsikje drugje je jutro nenavadno toplo. V Sevnem, Slovenskih Konjicah in Podčetrtku so namerili 22, v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu in Črnomlju 21, v Celju in Ravnah na Koroškem pa 20 stopinj Celzija.

Dan bo sončen in vroč

Dan bo sončen in vroč. Kakšna popoldanska ploha ali nevihta bo tudi nad hribi prej izjema kot pravilo. Vročina bo najbolj pritiskala na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer lahko temperature že tretji dan zapored dosežejo 37 stopinj Cezija. Drugod po nižinah bodo termometri pokazali od 31 do 35 stopinj Celzija, zelo toplo bo tudi v višjih legah. Celo po naših najvišjih vrhovih se lahko temperature lokalno približajo 20 stopinjam Celzija, še navaja portal Meteoinfo Slovenija.

Težišče najvišjih temperatur se bo preselilo nad vzhodno polovico Slovenije

Meteoinfo Slovenija še zapiše: “Sončno in vroče vreme bo vztrajalo tudi v prihodnjih dneh, se bo pa težišče najvišjih temperatur preselilo nad vzhodno polovico Slovenije. Zapihal bo namreč jugozahodni veter, ki bo znanilec spremembe vremena. Ta nas bo dosegla v prvi polovici prihodnjega tedna, ko bodo temperature v povprečju padle za dobrih deset stopinj.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.