09:46, čet, 28. Mar

Nesoglasja v nadzornem svetu Mariborskega vodovoda





Včeraj je potekala konstitutivna seja nadzornega sveta Mariborskega vodovoda. Za predsednika nadzornega sveta so izvolili Damijana Škrinjarja, bolj pa se je zapletlo pri imenovanju namestnika predsednika nadzornega sveta, kjer sta bila predlagana Leonida Polajner in Rok Mezgec.

Noben od zgoraj omenjenih, torej je Polajnerjeva, ne Mezgec, nista dobila večine, zato do naslednje seje predsednik nadzornega sveta nima namestnika. Kot kaže v relaciji Saša Arsenovič (župan MO Maribor) stranka Svoboda očitno le ni vse dogovorjeno, saj je Škrinjar dobil podporo vseh in je imenovan, Leonida Polajnar (Gibanje Svoboda), ta pa zadostne podpore ni prejela, ne glede na to, da kroži neuradna informacija, da bi si naj Svoboda in Arsenovič delila na pol vse nadzorne odbore in direktorje javnih podjetji.

Kaj se dogaja na relaciji Arsenovič – Gibanje Svoboda?

Prav tako je Saša Arsenovič svoja dva podžupana že imenoval, in sicer Sama Petra Medveda in Gregorja Reichenberga, druga dva bi naj pripadala stranki Svoboda, a vse do danes do imenovanj ni prišlo. Ali vse to kaže na propad velike koalicije Arsenovič – Svoboda, še preden se je zgodila, več pa bomo verjetno videli v naslednjih dneh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.