20:19, sob, 27. Jul

Nesreča kombija in avtobusa, ena oseba hudo poškodovana prepeljana v UKC Maribor





Sinoči okoli 20.20 je 42-letni moški, državljan Slovenije, vozil tovorno vozilo avstrijskih registrskih oznak, po regionalni cesti izven naselja Vosek, iz smeri Jarenine proti Pesniškemu dvoru.

Na delu ceste, kjer poteka vozišče po klancu navzgor, je v blagem, levem, preglednem ovinku, zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim delom vozila trčil v sprednjo levo bočno stran avtobusa, ki ga je iz nasprotne smeri, iz smeri Pesniškega dvora proti Jarenini, pravilno pripeljal 54-letni voznik.

V prometni nesreči se je voznik tovornega vozila hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Voznik avtobusa in štirje potniki, ki so bili v času nesreče na avtobusu, se v nesreči niso poškodovali.

Policisti so povzročitelju prometne nesreče odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, saj preizkusa alkoholiziranosti zaradi poškodb ni mogel opraviti. Policisti namreč sumijo, da je vozil pod vplivom alkohola.

Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda bodo policisti voznika tovornega vozila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitev kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.