09:37, pet, 19. Apr

Nestrpnost na zbirnih centri Snage, delavci tarče napadov





Zbirni centri so namenjeni občanom, ki lahko v različne zbirne kesone brezplačno oddajo številne vrste odpadkov. Sodelavci na zbirnih centrih se po svojih najboljših močeh trudijo ugoditi našim uporabnikom, jih pravilno usmeriti k oddaji odpadkov in jim pri tem tudi pomagati.

Občani so možnost predaje različnih vrst odpadkov na zbirnih centrih sprejeli odlično, saj imajo tako priložnost odpadke predati na pravem mestu, na odgovoren način in tako odpadkom omogočiti, da postanejo surovine za njihovo nadaljnjo predelavo – v krožnem gospodarstvu. Takšno medsebojno sodelovanje z javno službo pozitivno dojema in koristi storitev velika večina naših uporabnikov.

Deležni celo fizičnega nasilja

“Žal pa ob tem ne moremo mimo nekaj posameznikov, ki niso pripravljeni slediti pravilom ravnanja na zbirnih centrih. Jih ni veliko, pa vendar s svojim neprimernim vedenjem povzročajo slabo voljo vseh prisotnih. Niso pripravljeni svojih odpadkov skrbno predati na za njih predvidena mesta na zbirnih centrih in ne upoštevajo pravil na zbirnih centrih, s katerimi želimo zagotavljati urejen sistem in zadovoljstvo vseh deležnikov. Tako so naši sodelavci na zbirnih centrih v zadnjem obdobju postali tarča neprimernih verbalnih napadov s strani posameznih uporabnikov, še več, v teh dneh so bili tudi deležni fizičnega nasilja. Takšna dejanja ostro obsojamo in tudi predamo v obravnavo organom pregona,” so sporočili iz mariborske Snage.

Verjamejo, da trenutne razmere niso prijazne za nikogar, poudarjajo na Snagi: “Vendar kljub temu apeliramo na vse uporabnike zbirnih centrov, da ostanemo strpni in medsebojno korektni. S svojimi sodelavci se bomo še naprej trudili in si prizadevali, da svoje storitve opravljamo korektno, strokovno in v prid koristi za okolje in širšo družbo. S svojim sloganom »Bodimo modri, ohranimo zeleno in ostanimo zdravi!« bomo še naprej spodbujali širšo družbo k odgovornim ravnanjem do našega planeta. Od vseh nas je odvisno ali bomo ohranili čisto moje mesto.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.