19:19, čet, 25. Apr

Neuradno naj bi SDS uspelo zbrati podpise za referendum, bo referendum hkrati z drugim krogom predsedniških volitev?





N1 Slovenija poroča, da je SDS, stranki Janeza Janše uspelo zbrati po 40.000 podpisov volivcev za referendume o zakonih o RTVS, dolgotrajni oskrbi in vladi. O rezultatih zbiranja naj bi sicer spregovorili na četrtkovi novinarski konferenci.

35-dnevni rok za zbiranje podpisov za razpis zakonodajnih referendumov o predlogu sprememb zakona o vladi, predlogu novele zakona o RTVS in predlogu sprememb zakona o dolgotrajni oskrbi, se sicer izteče danes. V SDS so sicer zbiranje podpisov za razpis zakonodajnih referendumov začeli 1. septembra, poslanka Alenka Jeraj pa je pretekli teden dejala, da so z zbiranjem podpisov v “ciljni ravnini”.

Znan že datum?

Po izteku 35-dnevnega roka za zbiranje podpisov ima sicer pobudnik referenduma sedem dni za vložitev s podpisi podprte zahteve v DZ. Če je ta popolna, ima nato še DZ sedem dni časa, da z odlokom razpiše referendum.

Kot zapišejo pri N1 Slovenija, se koalicija po novem nagiba k temu, da bi bili referendumi hkrati z drugim krogom predsedniških volitev, torej 13. novembra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.