20:01, pet, 19. Apr

NEURJA: Klestile strele, zagoreli požari





Obilno deževje je zalivalo objekte in ceste, močan veter je podiral drevesa, strele so zanetile več požarov. V občini Duplek je bila zaradi udara strele prek telefonske napeljave poškodovana ena oseba. Neuradno naj bi šlo za mlajšo žensko, ki se je med udarom pogovarjala po telefonu, priklopljenim na polnjenje.

Sinoči so neurja predvsem v vzhodnem delu Slovenije povzročala kar nekaj težav. V Zgornji Koreni v občini Duplek je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ob tem je udar strele preko telefonske napeljave posredno poškodoval eno osebo, ki so jo reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Vir: http://spin.sos112.si
Vir: http://spin.sos112.si

V naselju Spodnji Slemen, v občini Selnica ob Dravi, je strela udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Slemen, je razvidno na SPINu (spletne strani Uprave za zaščito in reševanje). V občini Podvelka pri lovrenškem mostu so meteorne vode zalile cesto Radlje – Maribor. Zaradi neurja z močnim dežjem je bila poplavljena tudi glavna cesta Vuhred–Ožbalt.

Strela je požar zanetila tudi na gospodarskem objektu v občini Kidričevo, udarila pa je tudi v stanovanjsko hišo in osebno vozilo v Celju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.