09:40, pet, 29. Mar

NEVARNE PRAKSE: Ker se hočejo okužiti, poljubljajo okužene, pijejo iz njihovih kozarcev





Primeri, pri katerih se zdravi ljudje trudijo okužiti s koronavirusom, postajajo v tujini in tudi v Sloveniji že stalna praksa.

Preiskava zaradi okužb na zabavah okuženih in necepljenih

V italijanskem mestu Bolzano je tožilstvo začelo preiskavo po tem, ko se je nekaj ljudi znašlo na intenzivni negi, en moški pa je umrl, ker naj bi bili na zabavi, na kateri so se hoteli okužiti s koronavirusom, poročajo Slovenske novice.  Namen je bil okužiti se, predvsem za to, da bi dobili covidno potrdilo, s katerim bi imeli dovoljenja in status, kot so tudi v Sloveniji za prebolevnike. Lokalni zdravstveni koordinator Patrick Franzoni je za portal Daily Beast izjavil, da so odkrili, da se ljudje dobivajo na zabavah, kjer se okuženi družijo z necepljenimi prav s tem namenom.  Zabave so na zunanjih delih lokalih, kjer ni trena izpolnjevati pogoja PCT, ali pa so zasebne, pri komu doma, še pišejo v Slovenskih novicah. Prav na eni od zasebnih zabav v Italiji naj bi celo okuženo osebo privezali na posteljo, nato pa so zbrani gosti skušali vdihniti virus.

Umrl je Avstrijec, ki je v Italijo hodil na “covidne” zabave

Smrtna žrtev teh zabav je postal Avstrijec, ki naj bi redno hodil iz Avstrije v Severno Italijo ravno na zabave, je razkril Franzoni. Povedal je še, da je eden od udeležencev pristal v bolnišnici, pacient pa je prepričan, da je imel “zgolj” pljučnico in ne covida ter da so mu za covid rekli zdravniki zgolj zaradi propagande.

Sprašujejo, kako naj se okužijo

Slovenske novice še razkrivajo, da tudi v Sloveniji nekateri želijo biti okuženi zaradi covidnega potrdila. Zapisali so, da po družbenem omrežju kroži posnetek zaslona, na katerem je videti pogovor, v katerem je nasvet neki ženski, kako naj se okuži. Eden od nasvetov je, naj ženska popraska s palčko po nosu hčerke, ki je obolela, nato pa naj palčko vstavi v svoj nos. Nevarnost takega početja je lahko zelo velika. Tveganje, da ne bi pri takem početju oseba dobila le lažjega poteka bolezni, ampak hujšo obliko, namreč obstaja.  

(Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.