05:59, sre, 24. Apr

New York Voices kamp na Ptuju zaključujejo z velikim koncertom





V sklopu letošnjega devetega glasbenega festivala Arsana na Ptuju, ki bo sicer potekal med 21. in 29. julijem, je te dni v najstarejšem slovenskem mestu potekal evropski vokalni jazz kamp s skupino New York Voices. Vrhunec dogajanja bo današnji večerni skupni koncert zasedbe z gosti in udeleženci kampa v minoritskem samostanu.

festival arsana 1. dan (21)

Legendarni ameriški glasbeniki že drugo leto zapored svoj mednarodni vokalni jazz kamp izvajajo na Ptuju, kjer potekajo individualne in skupinske delavnice pod vodstvom članov skupine Kim Nazarian, Lauren Kinhan, Darmona Meaderja in Petra Eldridga.

Udeleženci kampa prihajajo z vsega sveta, na njem pa se intenzivno posvečajo jazzovskemu pevskemu vokalu, improvizaciji, aranžiranju, vokalnim tehnikam, odrskemu nastopu ter sodelujejo v različnih manjših pevskih zasedbah.

Skozi ves teden so se v mestu vrstili večerni koncerti, vrhunec pa bo današnji predfestivalski vokalni vrhunec na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju. Koncert World Vocal Harmony bo na odru združil New York Voices, Vox Arsano, Nino Strnad ter vseh 50 udeležencev kampa iz petih kontinentov sveta.

Skupina New York Voices velja za najpomembnejši vokalni jazz kvartet današnje generacije. V skoraj treh desetletjih obstoja so nastopili na vseh najpomembnejših koncertnih in festivalskih odrih sveta ter sodelovali z najpomembnejšimi jazz orkestri in dirigenti. Ob tem so izdali več kot deset albumov in sodelovali v mnogih projektih, že dolga leta pa v ZDA izvajajo vokalne kampe. Že lani so se za evropski kamp odločili na Ptuju.

Ker gre za ugledne goste, ki s svojo prisotnostjo skrbijo tudi za promocijo Ptuja, je tamkajšnji župan Miran Senčar ta teden dvakratnim dobitnikom grammyja podelil veliko statuo, najvišje priznanje Mestne občine Ptuj, ter se jim na ta način zahvalil za to, da glas najstarejšega slovenskega mesta širijo v svet.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.