18:06, tor, 23. Apr

Neznani storilec zanetil požar na več lokacijah v Mariboru, spravil se je nad zabojnike





Kot smo že poročali je sinoči prišlo do več požarov v slabih dveh urah. Več kot očitno je bilo, da je na delu požigalec.

Sumijo, da je bil na delu isti storilec

Iz PU Maribor so nam potrdili, da je neznani storilec zanetil odpadke v različnih zabojnikih na petih lokacijah na desnem bregu Drave v naselju Maribor. Glede na čas in lokacije
požarov policisti sumijo, da je vse požare zanetil isti storilec.

Materialna škoda okoli 5.500 evrov

“Na štirih lokacijah so požare pogasili gasilci, petega pa so z gasilnimi aparati pogasili policisti. V slednjem primeru tako materialna škoda ni nastala, sicer pa znaša materialna škoda okoli 5.500 evrov,” je dejal Miran Šadl iz PU Maribor.

Pojasnil je tudi, da v skladu z usmeritvami pristojnega dežurnega državnega tožilca požare
obravnavajo kot kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, saj s požari neposredno ni bilo ogroženo življenje ljudi, prav tako pa ni nastala velika premoženjska škoda.

Storilcu grozi denarna ali zaporna kazen

Policisti kazniva dejanja še preiskujejo, zato več informacij ni znanih. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do dveh let.

Na Snagi so nam dejali: “Posledice požara smo – kot je običajno v takšnih primerih – poslikali, podali prijavo na policijo, ki vodi preiskavo in na zavarovalnico, ki bo obravnavala škodne dogodke.   Dve lokaciji požarov smo do tega trenutka že sanirali, ena lokacija je še v teku. Ocenjena škoda znaša 1.300 €.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.