00:07, pet, 26. Apr

Ni še konec: Napovedana nova pošiljka snega





Popoldne in jutri bo pretežno oblačno, a povečini suho. Na Primorskem bo pihala burja, jutri v notranjosti severovzhodnik, so zapisali na strani Agencije RS za okolje. Vnovično sneženje pa pričakujejo v ponedeljek

Popoldne bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo le na zahodu. Ponekod v notranjosti bo občasno še naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa sredi dneva in popoldne severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Ponoči se bo prehodno marsikje delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, na Primorskem od 0 do 4 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. V južni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, v notranjosti Slovenije pa okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Opozorilo

V soboto lahko najmočnejši sunki burje ponekod na Primorskem dosežejo hitrost med 100 in 120 km/h. Vetrovno bo tudi drugod, posebej v višje ležečih krajih, še zapišejo na strani Agencije RS za okolje.

Obeti

V nedeljo bo na zahodu deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v južnih in vzhodnih krajih bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V ponedeljek se bo sneženje od juga okrepilo in zajelo večji del Slovenije. Burja in severni veter se bosta spet okrepila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.