05:30, ned, 7. Jul

Nika Matanović izdala prvo knjigo





Minuli teden je mlada, a nadobudna pisateljica izdala knjigo “Brez panike.” Predstavila jo je minuli četrtek na Osnovni šoli v Selnici ob Dravi.

“Brez panike” je kriminalka, a skriva tudi ljubezensko zgodbo. Nika pravi, da je želela poskusiti kaj novega. Očitno dobro je zapisala tudi poseben, osnovnošolski izlet. Skupina osnovnošolcev se namreč – v Brez pranike – odpravi v Trento. Tiho Evo, pesnika Roka, upornika Jako in zaljubljeno Nežo tare kopica osebnih težav, a morajo nanje hitro pozabiti. Fanta namreč odkrijeta skrivnostno jamo, v kateri se skriva nenavaden laboratorij.

Prva je Nikin prvenec prebrala njena mentorica Božena Kreuh, na razpisu. Pravi, da je Nika svojo nadarjenost in ljubezen do književnosti zlila v zanimivo in prepričljivo zgodbo. Preričana je, da je to šele začetek njenega ustvarjanja.

Ponosna, da je mlada talentiranka učenka selniške šole, je tudi ravnateljica Jožica Ozmec, ki pravi, da so tovrstni uspehi pomebni za šolo, še posebej ta, ki se je v zgodovini šole zgodil prvič.

Foto: OŠ Selnica ob Dravi

Nika1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.