23:02, sre, 24. Apr

Nika Tomšič postala državna prvakinja še v alpski kombinaciji!





Dan po osvojitvi naslova državne prvakinje v superveleslalomu je bila Nika Tomšič na avstrijski strani gore Pece najhitrejša tudi v kombinaciji.

Nika Tomšič je v absolutni konkurenci na kombinaciji osvojila 1. mesto, državna podprvakinja je postala Neja Dvornik, kot tretja na državnem prvenstvu pa je končala Ana Bokal, s tem da je ona v absolutni konkurenci zabeležila sedmo mesto.

Perspektivna mariborska smučarka 

Nika Tomšič, slovenska alpska smučarka, članica Alpskega smučarskega kluba Branik, letos je prvi mejnik dočakala, ko je nastopila na članskem svetovnem prvenstvu v Meribelu na ekipni tekmi. Kot kaže, pa je 23-letnica v odlični formi tudi v izdihljajih letošnje sezone. Te dni je namreč svojila kar dva naslova državnem prvakinje – v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Tomšičeva je sicer nastopila tudi na svetovnih mladinskih prvenstvih v letih 2020 in 2021, svojo najboljšo uvrstitev je dosegla leta 2021 s 24. mestom v veleslalomu. V svetovnem pokalu je debitirala 15. februarja 2020, ko je na veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski gori odstopila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.